De Daria Maria Diaconu,

Potrivit clarin.com, la colegiul Shrewsbury părinții sunt cei care aleg vacanțele pentru copii, în orice perioadă a anului. Singura condiție este ca elevii să adune 190 de zile de cursuri.

Este prima școală din Marea Britanie unde au fost eliminate vacanțele fixe pentru elevi și care este deschisă tot timpul anului.

Ideea îi aparține lui Jane Smalley, directoarea școlii după ce mulți dintre părinți s-au plâns că, din cauza orarului de la locul de muncă, au probleme în a-și face programul astfel încât să coincidă cu vacanța de vară a copiilor.

În Marea britanie, cursurile încep la finalul lunii august sau începutul lunii septembrie și durează până în luna iunie. Vacanța de vară este în iulie și august, la aceasta adăugându-se câte o săptămînă după fiecare trimestru de ccursrui, plus vacanțele de Paște și de Crăciun.

La școala Shrewsbury, perioada maximă de vacanță pe care o pot avea elevii este de șase săptămâni la rând, perioadă pe care o aleg părinții elevilor.

Taxa anuală la școala Shrewsbury este de 6.540 de lire sterline (7.300 de euro) pentru un elev.

FOTO: GOOGLE STREET VIEW

Citeşte şi:

Legăturile lui Biden cu România | Fiul fostului vicepreședinte american l-a consiliat pe Puiu Popoviciu, la fel și Rudy Giuliani, care amenință acum cu dezvăluiri

La Festivalul Toamnei de la Mizil, pentru care primăria a plătit 80.000 de lei, în prima zi a asistat la recitalurile artiștilor un singur spectator!

Au „închiriat” copilul de 11 ani unui pedofil, ca să-și cumpere patru porci! Iar justiția română le dă abuzatorilor de copii, români și străini, pedepse fără executare!

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate