Mergi direct la conținut »
Școlile din Timiș și Caraș-Severin vor fi închise luni și marți! Situație gravă în județ: zeci de unități de învățământ au rămas fără curent și căldură, din cauza viscolului!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Școlile din Timiș și Caraș-Severin vor fi închise luni și marți! Situație gravă în județ: zeci de unități de învățământ au rămas fără curent și căldură, din cauza viscolului!

Școlile din Timiș și Caraș-Severin vor fi închise luni și marți! Situație gravă în județ: zeci de unități de învățământ au rămas fără curent și căldură, din cauza viscolului!

Autoritățile din Timiș și Caraș-Severin au decis închiderea școlilor luni și marți (în Caraș-Severin, numai luni), pentru că unele unități de învățământ au rămas fără curent și căldură, din cauza viscolului. 

De Raluca Diaconu,

Duminică, reprezentanții Inspectoratului Școlar General au solicitat Prefecturii Timiș închiderea școlilor, iar în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a decis ca școlile să fie închise luni și marți. Se ia în calcul acum și suspendarea cursurilor universitare.

Situația este alarmantă la nivelul școlilor din Timiș. 39 de unități de învățământ nu au curent și căldură, iar la multe dintre ele drumurile sunt impracticabile.

„Având în vedere situația dată, propun și pentru luni și pentru marți, suspendarea cursurilor! Materia se va recupera pe parcurs! Siguranța copiilor este o prioritate!”, ne-a spus inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu.

Situația școlilor, conform IȘJ:

1) Buziaș – strat de zăpadă de 65 cm, fără curent electric
2) Bara – fără curent, drum impracticabil
3) Lugoj – nu e curent, nu e căldură! Străzile laterale impracticabile! Au mulți elevi navetiști!
4) Manaștiur – sunt izolați. Directorul nu poate lua legătură cu nimeni
5) Nădrag – drumurile blocate, nu au curent
6) Periam – multe mașini în șanț, se circulă greu și au mulți elevi și profesori navetiști
7) Liebling – nu pot veni navetiștii
8) Timișoara – peste tot se raportează probleme cu străzi înzăpezite, acces îngreunat spre școală, navetiști ce nu vor ajunge, pe licee.
9) Ghizela – nu au curent și navetiștii nu pot fi aduși cu microbuzul din cauza stratului de zăpadă
10) Chevereș – nu au curent, nu au căldură
11) Recaș – nu au curent și nu pot aduce elevii navetiști
12) Giulvăz – nu au curent, drumuri greu accesibile
13) Sc 12 Măguri – nu au curent, drumul de acces spre Măguri nu a fost curățat
14) Peciu – drumurile dinspre Diniaș, Sânmartin și Giulvăz sunt greu accesibile! Nu vor putea veni copiii
15) Satchinez – nu au curent și drumurile nu sunt curățate! Nu au căldură
16) Ciacova – fără curent
17) Uivar – fără curent de ore bune! Drumuri curățate superficial
18) Ohaba – nu au curent, căldură
19) Bethausen – nu au curent, căldură
20) Satele aparținătoare de Pișchia, Fibiș, Mașloc – nu au curent și căldură
21) Fârdea – nu au curent și căldură
22) Sânandrei – nu au curent, căldură
23) Belinț – nu au curent, căldură
24) Charlotenburg – fără curent și căldură
25) Voiteg – fără curent și căldură
26) Moșnița – fără curent și căldură
27) Făget – între Lugoj și Făget… e tot afectat
28) Dudeștii Noi – fără curent și căldură
29) Racovița – fără curent și căldură! Drumurile nu sunt curățate
30) În Calea Șagului și pe multe străzi lăturalnice din Timișoara nu e curățat drumul! Aproape nu se poate ieși din acele zone!
31) Izvin – fără curent și căldură
32) Găvojdia – fără curent și căldură! Drumurile sunt pline de zăpadă
33) Boldur – fără curent și căldură
34) Parța – fără curent și căldură
35) Balinț – fără curent și căldură
36) Jamu Mare – drumuri blocate, înzăpezite, necurățate! Nu vor să își asume desfășurarea cursurilor
37) Topolovăț – nu au curent și căldură
38) Iohanisfeld – nu au curent și căldură
39) Tormac – nu au curent și căldură de sâmbătă.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică
Recomandări

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă
Recomandări

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă

Și în Caraș-Severin se închid o parte din școli în ziua de luni. La foarte multe unități de învățământ nu se poate ajunge, pentru că drumurile sunt impracticabile, transmite ISU Caraș-Severin. Potrivit pompierilor, nu se poate ajunge la școlile din Dognecea, Goruia, Ocna de Fier, Târnova, Tirol și din CSEI Primăvara, pentru că nu se poate urca până la unitate.

Alte școli din județ nu au curent. Este vorba despre școlile „Aurel Peia” din Ezeriș, „Iuliu Birou” din Ticvaniu Mare, „Mihai Novac” din Sasca Montană, „Petre Sava Băleanu” din Văliug, „Petru Oallde” din Forotic, „Romulus Fabian” din Vărădia, „Stefan Velovan” din Rusca Montană, „Trandafir Cocârlă” din Turnu Ruieni, „Trandafir Tămaș” din Marga, „Vasile Versavia” Naidăș și cele din Armeniș, Băuțar, Berliște, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Cornuțel, Dognecea, Fârliug, Goruia, Ocna de Fier, Petroșnița, Poiana, Slatina Timiș, Târnova, Tirol, Vârciorova, Verendin, Vrani, Zorlențu Mare.

Unele unități de învățământ din Caraș nu au curent: „Aurel Peia” din Ezeriș, „Iuliu Birou” din Ticvaniu Mare, „Mihai Novac” din Sasca Montană, „Petre Sava Băleanu” din Văliug, „Petru Oallde” din Forotic, „Romulus Fabian” din Vărădia, „Stefan Velovan” din Rusca Montană, „Trandafir Cocârlă” din Turnu Ruieni, „Trandafir Tămaș” din Marga, „Vasile Versavia” din Naidăș și școlile din Armeniș, Băuțar, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Cornuțel, Dognecea, Fârliug, Goruia, Ocna de Fier, Petroșnița, Poiana, Slatina Timiș, Șopotu Nou, Târnova, Tirol, Vrani.

Toate aceste școli rămân închise luni, 17 decembrie, din cauza condițiilor meteo. Potrivit reprezentanții ISU Caraș-Severin, pompierii au primit patru grupuri generatoare de curent de la colegii lor din Gorj, Dolj, Mehedinți și Vâlcea, care sunt montate duminică seară pentru a asigura energia electrică în localitățile Marga, Doman, Târnova, Fârliug și la Spitalul din Oravița, la spital fiind rezervă.

Și în Timiș pompierii au avut mult de lucru. Salvatorii ISU Timiș au intervenit până la ora 17 la 160 de situații de urgență. În 144 cazuri au degajat copaci sau crengi căzute, în șapte cazuri au degajat cabluri de pe șosea, au intervenit la un incendiu și la un stâlp căzut. 25 de mașini au fost avariate.

În casa unei femei din localitatea Parța s-a surpat podeaua casei, așa că pompierii au fost nevoiți să o scoată pe femeia de 70 de ani din casă. A fost luată de Smurd. Un bărbat de 71 de ani din Stânciova a primit oxigen, iar pompierii au trebuit să curețe calea până la casa lui.

Pompierii bănățeni au ajutat și echipele de intervenție ale Enel pentru restabilirea alimentării cu energie electrică în localitatea Sacoșu Turcesc, dar și în Făget.

În orașul Lugoj nu a fost curent și apă toată ziua, iar salvatorii ISU Timiș au intervenit cu ajutorul unui generator pentru alimentarea cu energie electrică a uzinei de apă din oraș.


Citește și:

Un veac de celebritate. Copilul Radu Beligan, în imagini inedite și nemaivăzute! Băiețelul îmbrăcat modest din Filipești avea să devină cel mai longeviv actor de teatru, recunoscut de Cartea Recordurilor!

Close
Închide
  Close