De Ana Maria Marinescu,

Scriitorul Ernest Hemingway a scăpat cu viață din două accidente aviatice, iar Martin Luther King a presimțit că va fi asasinat. Iată și alte ciudățenii din diverse domenii.

  • După asasinarea lui John F. Kennedy, în 1963, cunoscutul activist și luptător împotriva rasismului Martin Luther King i-a spus soției sale: “Asta o să mi se întâmple și mie. Crede-mă când îți spun, trăim într-o societate bolnavă”. Martin Luther King fost împușcat cinci ani mai târziu, pe 4 aprilie 1968, în Memphis, Tennessee.
  • Merele sunt energizante mai bune decât cafeaua, dimineața, imediat după ce te-ai trezit.
  • Scriitorul american Ernest Hemingway a păcălit moartea de multe ori. A reușit să se vindece de antrax, malarie, pneumonie, dizenterie, cancer de piele și hepatită, a scăpat de anemie, a trăit bine-mersi cu diabet și hipertensiune și a supraviețuit după două prăbușiri cu avionul, de pe urma cărora s-a ales cu rupturi de ficat, de rinichi și de splină, plus o fractură de craniu și una de coloană vertebrală. Hemingway a trăit între 1899 și 1961. Printre cele mai cunoscute cărți ale sale se numără “Bătrânul și marea” și “Pentru cine bat clopotele”, ambele ecranizate cu actori celebri în rolurile principale. Hemingway a luat premiul Nobel pentru literatură în 1954.
  • Inventatorul monedei virtuale Bitcoin este Satoshi Nakamoto, o persoană a cărei identitate n-o cunoaște absolut nimeni. Se bănuiește că e bărbat, după nume, dar nu se știe dacă acesta este numele său adevărat, ce vârstă are și de unde este. Nakamoto deține 1 milion de Bitcoin, echivalentul a 1,1 miliarde de dolari.
  • Poliția din Germania a căutat vreme de câțiva ani o femeie al cărei ADN a fost găsit la locul a 40 de crime. Deznodământul investigației, în 2009, i-a lăsat perplecși pe agenți: ADN-ul respectiv aparținea, de fapt, unei femei de la fabrica de bețe de urechi, bețe pe care polițiștii le foloseau pentru a strânge probe biologice de la locul faptei… Așadar, alergaseră după cai verzi pe pereți, iar adevărații asasini – cele 40 de omoruri fuseseră comise în moduri atât de diferite, încât investigatorii aveau totuși dubii că ar fi faptele unei singure persoane – au scăpat basma curată.
  • De multe ori, persoanele mediocre sau ignorante cred despre ele că au o minte strălucită, în vreme ce majoritatea oamenilor inteligenți au tendința de a se subestima.
  • După o noapte nedormită, creierul tău seamănă cu cel al unei persoane beată criță.
  • În 1965, în Massachusetts (SUA), un băiețel de 4 ani pe nume Roger Lausier a fost salvat de la înec de o femeie pe nume Alice Blaise. Nouă ani mai târziu, Roger a salvat de la înec un bărbat, pe aceeași plajă unde era să-și piardă el viața. Bărbatul salvat era soțul lui Alice Blaise…
  • Un studiu realizat anul trecut a concluzionat că Facebookul te face nefericit. Cu cât petreci mai mult timp pe rețeaua de socializare, cu atât mai trist și mai nemulțumit de propria persoană vei fi.

VIDEO EXCLUSIV/Sebastian Stan, cel mai popular actor român la Hollywood, mesaj pentru cititorii Libertatea

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau
GSP.RO

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine