Intepatura unei albine trezeste fiori neplacuti, de teama, multora dintre noi. Sunt oameni insa care se lasa de bunavoie injectati cu veninul harnicelor producatoare de miere. Pentru ca secretiile acestor insecte pot alina multe suferinte. Asa ceva face si doctorita Cristina Pavel in cabinetul ei.
Cei care vin aici sunt oameni chinuiti de boli, de la poliartrite reumatoide, la lombosciatice, de la tulburari circulatorii sau probleme de imunitate scazuta, pana la scleroza multipla. ‘Tratamentul nu este totul. Trebuie respectat un protocol medical, ce incepe cu o perioada de dezintoxicare a organismului, printr-o dieta alimentara adecvata si consum de produse apicole’, spune doctorita.
O sedinta de tratament costa aproximativ 30 lei
‘Tratamentul combina, de fapt, acupunctura cu marile virtuti ale veninului de albine ? antiinflamator, imunostimulator, anticoagulant – injectiile fiind facute in punctele de acupunctura de pe corp’. O sedinta de tratament costa aproximativ 30 de lei, dar chiar si pentru afectiunile mai usoare sunt necesare macar zece astfel de sedinte.
Pare dureros, dar doamna Liliana Gherasim zambeste in timp ce este intepata in locurile stiute de doctorita. ‘Aveam mari probleme cu o sinuzita maxilara, dar si cu durerile articulare. Fac tratamentul de cateva luni si, practic, problemele mi-au disparut. Iar durerea provocata de injectii e suportabila’, zice femeia de 51 de ani. Cristina Pavel combina injectiile cu veninul de albine importat tocmai din China cu beneficiile date de plante, astfel ca intotdeauna pacientii sunt indrumati sa consume ceaiuri sau pulberi realizate din tot felul de plante, cu efect binefacator.
Bucuresteanca Liliana Gherasim (51 de ani) nu a ezitat sa apeleze la tratamentul-minune al doctoritei Cristina Pavel. Pacienta spune ca dupa cateva luni in care i-a fost injectat venin de albine in organism a inceput sa se simta mult mai bine, iar necazurile pricinuite de sinuzita si de dureri de articulatii au disparut
Apilarnilul reface „vigoarea” masculina
Mierea – Se recomanda in stari de oboseala, lipsa poftei de mancare, constipatie, tuse, viroze respiratorii, faringite, plagi (ajuta la cicatrizarea lor, in uz extern). Este bine sa se ia zilnic, dimineata, 1-2 linguri de miere, pe stomacul gol.
Polenul – Se recomanda in caz de astenie fizica, psihica si sexuala, colita, ateroscleroza, stari depresive. Este bine sa se ia zilnic 1-2 lingurite, dimineata, pe stomacul gol, in amestec cu miere.
Propolisul – Se recomanda in infectii respiratorii, stomatologice si in sfera ORL, boli de piele, depresie, edeme. Se pot mesteca zilnic 2-3 grame pe zi de propolis brut.
Atentie, exista si persoane alergice la propolis.
Laptisorul de matca – E folosit pentru cresterea rezistentei organismului. Se recomanda in caz de stari de oboseala, lipsa poftei de mancare, anemie, convalescenta, boli cronice ale ficatului, stari depresive, astenie sexuala, infertilitate (ajuta ovulatia si mentinerea sarcinii).
Pastura (sau ‘painea albinelor’) – E aproape un produs alchimic, greu de procurat. Este un aliment proteic complex, recomandat in special in bolile cronice de ficat, dar si celor care au nevoie de suplimente proteice.
Apilarnil – Produs obtinut din larve de trantor este indeobste cunoscut ca un tonic sexual masculin.