Sebastian Ghiță va fi audiat în Serbia, în vederea extrădării

12 mai 2017 16:13

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță va fi audiat în Serbia, la data de 19 mai, în vederea extrădării. Audierea va avea loc în ședință secretă și va fi făcută de judecătorii de la instanța supremă a Serbiei.

Audierea va fi condusă de judecătorul de detenție preventivă, pe baza Legii cu privire la asistența juridică internațională în materie penală, notează agenția sârbă de presă tanjug.rs.

Procurorii DNA au cerut, la data de 9 mai, încă un mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul de corupţie în care fostul deputat este cercetat alături de Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani.

Procurorii DNA susţin că Sebastian Ghiţă l-ar fi mituit pe fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru a finanța o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă. Pentru a disimula provenienţa casei, cei doi au semnat un contract fictiv.

În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi la Belgrad pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă în două dosare ale DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, la finalul lunii aprilie, că toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă au fost trimise în Serbia. Judecătorii din Serbia extinseseră termenul până la care Guvernul României putea trimite documentele prin care solicită extrădarea lui Sebastian Ghiță.

„Am trimis documentele necesare extrădării, ieri ( miercuri, nr) la Ministerul Justiţiei din Serbia, sunt 475 de pagini”, a spus minsitrul.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro