MENIU CAUTĂ

Secretarul de Stat al SUA, mesaj pentru români cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Distribuie

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a felicitat poporul român cu Zilei de 1 Decembrie. Totodată, șeful diplomației americane a subliniat în mesajul său că România este un partener strategic al Statelor Unite și și-a exprimat speranța că alegerile din 11 decembrie vor fi libere şi corecte.

”Guvernul meu preţuieşte parteneriatul său strategic cu România, un aliat NATO de încredere şi un contribuitor important la pacea internaţională, securitate şi statul de drept”, a scris şeful diplomaţiei americane, ”în numele preşedintelui Obama şi poporului american”.

În privinţa alegerilor, Kerry a precizat: ”Salut angajamentul vostru faţă de valorile democratice şi aştept un proces electoral liber şi corect pe 11 decembrie”.

În mesajul publicat pe site-ul Departamentului de Stat, Kerry a afirmat că cetăţenii români şi americani au numeroase legături ”în afaceri, artă, sport şi mediul academic”. ”Sunt încrezător că vom continua să ne extindem prietenia şi că vom lucra împreună îndeaproape pentru a promova prosperitatea reciprocă şi o lume mai sigură”, a adăugat el.  ”În această zi specială, vă transmit urările mele pentru succes, fericire şi sănătate în anul viitor”, a încheiat el.

Citește mai multe despre 1 Decembrie - Ziua națională a României pe Libertatea.

Comentarii