„În cazul neaprobării rectificării, luna septembrie rămâne neacoperită pe partea de salarii pentru o serie de entităţi la nivel public”, a declarat ministrul, fără a detalia care sunt instituțiile bugetare respective.

Ce a mai spus Eugen Teodorovici:

  • Pot apărea întârzieri la plata despăgubirilor pentru cei afectați de pesta porcină, dar și pentru achiziția de dezinfectanți.
  • Ar putea apărea întârzieri la demararea campaniei agricole de toamnă.
  • În domeniul Sănătății, se întârzie trimiterea pacienților în străinătate pentru cei care au nevoie de îngrijiri ce nu pot fi acordate în România.

„Guvernul are obligația de a cere aviz”

Guvernul are obligația de a cere aviz de la CSAT, a afirmat Teodorovici, sugerând că nu există și obligația de a-l primi.

„În primul rând, Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a accepta un aviz al CSAT. Suspendarea şedinţei CSAT nu este prevăzut de nicio prevedere legală. Practic, suspendarea nu are temei legal”, a spus Teodorovici.

Acesta a cerut desecretizarea stenogramelor legate de ședința de azi a CSAT pentru a se vedea motivarea Guvernului pentru fiecare instituție unde se cere reducerea de fonduri.

Klaus Iohannis a anunțat că în ședința CSAT nu s-a întrunit consensul și nu s-a putut da aviz pentru bugetele acestor instituții. Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să vină cu un nou proiect de rectificare bugetară și să renunțe la tăierile anunțate inițial, despre care spune că sunt „șicane politice”.

FOTO: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA


Citește și:

EXCLUSIV/Record chiar și pentru Guvernul Dăncilă! Ministrul Sănătății investighează investigatorii. Aceștia au descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a folosit 15% din dezinfectanții necesari în sălile de operație!