De Marian Păvălașc,

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), instituția care controla corectitudinea alegerilor și finanțelor partidelor, și soțul său au fost mereu legați de influența politicului și de banii scurși din combinatul Oltchim. Reamintim că, aceasta a demisionat din funcție după ce a fost reținută în dosarul în care Direcția Națională Anticorupție (DNA) o acuză de trafic și influență și luare de mită. Este vorba de o sumă de  275.000 de euro. Șpaga a fost dată de o firmă IT, ai cărei administratori sunt denunțători.

Mama, la PSD; fiica, PDL

Președintele AEP și soțul ei, Florin Ștefan Pătru, au acumulat o avere frumușică pe perioada când Ana Maria Pătru a fost la conducerea autorității, mai întâi ca vicepreședinte (2007-2012), apoi ca președinte. Cei doi soți au strâns două terenuri, o case de vacanță în Mangalia, (n.r care în utlima declarație de avere nu mai este amintită), o vilă în județul Vâlcea. Mai mult, procurorii DNA au făcut percheziții și într-o vilă din Voluntari, Ilfov, care nu, de asemenea, apărea în ultima declarație de avere.

Dacă Ana Maria Pătru a ales să se lipească de relațiile din fostul PDL, mama sa, Maria Bercea, a preferat PSD-ul. Aceasta a ocupat funcția de director al Sucursalei de Reprezentare şi Protocol (SRP) Olăneşti, unde, conform presei locale din Vâlcea, a fost sprjinită de PSD, fiind considerată o apropiată a lui Liviu Dragnea, actualul șef PSD.
Ana Maria Pătru a avut o singură afacere, Ana Consulting, pe care după ce a ajuns la AEP a pasat-o soțului, Florin Ștefan, care apoi a fost și administrator. Conform declarațiilor de avere din 2010 și 2012, cea din 2011 lipșește, soțul a încasat dividente de aproape 50.000 de euro.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

În acești doi ani, în baza datelor raportate la Ministerul de Finanțe, Ana Consulting a avut afaceri de aproape 20.000 de euro în anul 2010 și o cifră de afaceri de zero lei peste doi ani. Conform decșarației de avere, în acel an, Ștefan Florin Pătru a încasat dividente de 140.000 de lei. După performanța de a încasa dividente la o cifră de afacere zero, soțul șefei de la AEP a lucrat pentru Chempro Chemicals și OltGroup Pvc din Vâlcea. Veniturile se apropiau anual de suma de 20.000 de euro. Prima dintre firme, Chempro Chemicals, este deținută de Alexandru Călin Roibu, fiul lui Constantin Roibu, directorul care falimentat Oltchimul.  A doua, OltGroup este controlată de un offshore dinLimassol, Cipru, este vorba de Moonteck Limited.

Veniturile celor doi soți, pe ultimul an, se ridică la 110.095 de lei pentru șefa AEP și 62.287 de lei pentru soțul, Florin Ștefan Pătru. Acesta este trecut ca director comercial la Oltgroup PVC srl.

Black Friday 2016 în România. Lista magazinelor participante la Black Friday 2016 în România

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură