Șefa Centrului Medical Județean al IPJ Suceava, bănuită că și-a drogat copiii. Percheziții ale procurorilor DIICOT

24 aprilie 2017 15:20

Lorena-Adriana Bîrleanu, șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, este suspectată că și-a drogat copiii de 4 și 15 ani, cu medicamente folosite de bolnavii în faze terminale. Cazul a fost descoperit în luna martie, iar pe 24 aprilie, procurorii DIICOT Suceava au descins la locuința acesteia și la Centrul Medical al IPJ Suceava.

UPDATE 24 aprilie Noi informații în ancheta privindu-i pe cei doi minori din Suceava, copiii unui medic de la Centrul Medical MAI Suceava, drogaţi cu morfină.

Anchetatorii efectuează percheziții acasă la cei doi copii, la locuința bunicilor și la Centrul Medical MAI Suceava. În acest dosar a început urmărirea penală „in rem”, adică în ceea ce privește faptele, fără ca cineva să fie pus sub acuzare.

”La data de 24.04.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava efectuează un număr de trei percheziții dintre care două domiciliare şi una la sediul unei instituţii publice, într-o cauză în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale, faptă prevăzută și pedepsită de art.7 din Legea nr.143/2000”, se arată într-un comunicatul DIICOT.


Cazul șocant a ieșit la iveală după ce doi copii au ajuns la spital existând suspiciuni că le-au fost injectate substanțe medicamentoase folosite pentru pacienți în faze terminale. Situația este cu atât mai gravă, cu cât principala suspectă de toată grozăvia este propria lor mamă, șefa Centrului Medical Județean al IPJ Suceava.

Copiii au ajuns zilele trecute la spital, scrie obiectivdesuceava.ro, testele de urină dovedind că în sângele lor au ajuns cantități însemnate de benzodiazepină (substanța activă de la Diazepam) și morfină.

Adriana-Lorena Bîrleanu este bănuită că începând încă din luna septembrie a anului trecut a început să le administreze celor doi fii ai săi tot felul de calmante puternice pentru a le mai potoli pornirile adolescentine.

Astfel, comportamentul celor doi băieți a fost unul total schimbat față de anul școlar precedent, fapt ce a stârnit nedumerirea cadrelor didactice. Copiii nu mai erau atât de energici ca la sfârșitul anului școlar trecut, s-au izolat de restul colegilor și nu mai comunicau nici cu profesorii, fiind afectate și rezultatele lor la învățătură.

Reprezentanții școlii nu au putut să privească nepăsători la situația celor doi băieți, astfel că s-au simțit responsabili să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava. Asistenții sociali au pornit de îndată o anchetă pentru a descoperi cauzele ce au dus la schimbările de comportament ale celor doi frați. Minorii au fost monitorizați timp de câteva luni de zile, iar la sfârșitul lunii februarie 2017 s-a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca însăși mama lor să le administreze tot felul de medicamente și calmante.

DIICOT Suceava a demarat o anchetă, fiind făcute cercetări pentru stabilirea vinovăției persoanelor implicate.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro