cand a devenit presedinte al Comisiei pentru control parlamentar asupra SRI. Biroul pe care l-a mostenit de la predecesorul sau, pesedistul Ioan Stan, nu l-a multumit. L-a deranjat in primul rand covorul din birou, care „e prea mare si sta indoit”. „E pacat de el, e un covor de calitate si daca sta un an de zile indoit, se bate. Poate vor sa il foloseasca in alta parte, intr-o sala mai mare decat biroul meu”, ne-a spus liberalul, care a solicitat Biroului Permanent un covor oval. De altfel, el ar vrea sa schimbe si perdelele de la noul sau birou, pentru ca sunt „prafuite”. in caz extrem ar accepta si sa fie spalate. si mobila din salile alocate Comisiei SRI il nemultumeste, dar nu pentru ca este urata, ci pentru ca e prea simandicoasa. „Este foarte frumoasa, este sculptata, din lemn masiv. E cam prea mult pentru ce ne trebuie noua la comisie”, spune Radu Stroe, dar crede ca bugetul deputatilor nu va acoperi si schimbarea mobilierului. in nota inaintata conducerii Camerei Deputatilor apare si un aparat de facut cafea, pentru ca membrii comisiei sa aiba asigurata norma de cofeina de dimineata. Dar cea mai mare problema a liberalului a fost baia care deserveste biroul sau. Probabil pentru ca nu corespunde normelor de securitate impuse de activitatea comisiei, liberalul cere sa-i fie schimbat vasul de toaleta si chiuveta. El considera ca aceste schimbari se impun in regim de urgenta inainte de a se apuca de controlat activitatea SRI.
Biroul deputatului Radu Stroe nu este singurul supus unor cosmetizari drastice. La incepututul legislaturii, fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, a devenit presedinte la Comisia pentru abuzuri. Numai ca noul birou pe care il are in „stapanire” pentru urmatorii patru ani este departe de cel pe care Dorneanu l-a cedat acum lui Adrian Nastase.
Asa ca primul lucru pe care l-a facut comisia a fost sa intre in curatenie generala, ca sa mai „consoleze” scaderea in grad a fostul presedinte de Camera. Toata mobila din cele doua incaperi ale conducerii comisiei a fost expulzata pe holuri, ca sa se poata varui integral. Nici parchetul nu a scapat vigilentei noilor „proprietari”. A fost raschetat si lustruit impecabil, asa incat fostul sef al deputatilor in legislatura trecuta sa nu duca lipsa luxului din biroul sau cel vechi. La fel ca si la Comisia SRI o atentie deosebita a fost acordata toaletei. Aceasta a fost inchisa la ordinul lui Dorneanu si se afla in renovare generala. Ce se schimba acolo nu se stie, cert este ca santierul a fost deschis acum trei luni, iar lucrarile nu s-au terminat nici azi.