Mergi direct la conținut »
Tragedia EgyptAir| Șeful Autorităţii de medicină legală din Egipt respinge ipoteza unei explozii în avion
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Tragedia EgyptAir| Șeful Autorităţii de medicină legală din Egipt respinge ipoteza unei explozii în avion

Tragedia EgyptAir| Șeful Autorităţii de medicină legală din Egipt respinge ipoteza unei explozii în avion

Şeful Autorităţii de medicină legală din Egipt a respins declaraţiile făcute iniţial de un alt oficial, potrivit cărora rezultatele obţinute în urma examinării rămăşiţelor umane găsite după prăbuşirea avionului EgyptAir ar susţine ipoteza unei explozii la bord.

Un oficial din serviciile criminalistice egiptene, citat de Associated Press, a declarat marți că rămăşiţele umane recuperate de la locul prăbuşirii sugerează că la bord a avut loc o explozie, varianta unui atac terorist devenind din ce în mai plauzibilă. Însă, la scurt timp de la declarația acestuia Şeful Autorităţii de medicină legală din Egipt a infirmat această ipoteză, spunând că sunt doar niște presupuneri și nimic concret.

„Toate informaţiile publicate în legătură cu acest aspect şi simplele presupuneri care nu au drept sursă Autoritatea de medicină legală sunt complet false”, a declarat Hesham Abdelhamid, citat de agenția de stat MENA.

Fuselajul avionului a fost descoperit vineri la 290 de kilometri de oraşul Alexandria, situat în regiunea de coastă a Egiptului, în sudul Mării Mediterane.

Avionul companiei EgyptAir, care efectua zborul MS804 pe ruta Paris-Cairo, s-a prăbușit joi dimineață în Marea Mediterană. La bord se aflau 66 de persoane, dintre care 56 de pasageri și zece membri ai echipajului.

SUMAR:

Close
Închide
  Close