Mergi direct la conținut »
Șeful DGPI, demis de ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor. Ar putea ocupa o funcție de conducere în cadrul Jandarmeriei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Șeful DGPI, demis de ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor. Ar putea ocupa o funcție de conducere în cadrul Jandarmeriei

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor (FOTO), l-a schimbat din funcție pe şeful Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Mihai-Cristian Mărculescu.

De Dragoș Tănase,

Potrivit unor surselor din MAI, citate de Realitatea TV, este posibil ca Mărculescu să fie mutat în cadrul Jandarmeriei, unde ar urma să ocupe o funcție de conducere, iar noul şef al DGPI va fi colonelul Răzvan Măgura, care vine la Direcţia de Operaţiuni Speciale (DOS).

Mihai-Cristian Mărculescu conducea din iulie 2017 Direcția Generală de Protecție Internă, structura din cadrul MAI cu atribuții în domeniul securității naționale.

DGPI provine din fostul Departament de Informații și Protecție Internă (DIPI), un serviciu al MAI, reorganizat în urmă cu trei ani.

Este urmașa fostei „Doi și-un sfert” (numită așa după numele fostei unități de informații a Internelor, U.M. 0215), serviciul secret al Ministerului de Interne, care a fost desființat în timpul regimului Emil Constantinescu.

Decizia de schimbare a şefului DGPI vine după ce, miercuri, premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcţia de şef al Poliţiei Române pe chestorul Liviu Vasilescu, fost şef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS).

Close
Închide
  Close