06 Feb. 2018 16:00 , de Ionuţ Iordăchescu

Șeful DIICOT: Radicalizarea islamică, un risc major pentru România

Distribuie

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a atras atenția în cadrul bilanțului pe 2017 al instituției pe care o conduce că radicalizarea islamică a devenit un ,,risca major” de securitatea pentru România.

,,România nu s-a confruntat în 2017 cu o amenințare teroristă concretă și consistentă. Reflectând asupra situației de la nivel european, radicalizarea islamică din România reprezintă în acest moment unul dintre riscurile majore. Deși nu are dimensiunile unui fenomen, în ultimii ani a cunoscut o amplificare în special în rândul rezidenților proveniți din spațiile cu problematică terorist activă, precum și cel cetățenilor români convertiți la Islam', a spus Horodniceanu, marți, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul DIICOT.

Procurorul șef a subliniat că, deși numărul românilor convertiți radicalizați se află în creșere în ultimii ani, ,,manifestările se mențin, în general, la nivel verbal, atitudinal'.

,,În numeroase cazuri, radicalizarea se suprapune peste unele probleme de ordin social, cum ar fi un statut financiar precar, lipsa unui loc de muncă, probleme de ordin juridic sau psihic', a mai arătat Horodniceanu.

Citește și: Șapte semnale de alarmă puternice trase de șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu

Loading...
Comentarii