De Ovidiu Matache,


UPDATE, 20,17 – Magistrații Judecătoriei Galați au respins, vineri, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul șefului Serviciului de Medicină Legală Galați, Iuliu Fulga, și al asistentului șef, Marinel Radu. Astfel, în urma hotărârii instanței Iuliu Fulga poate fi cercetat în stare de libertate, în timp ce Marinel Radu a fost pus sub control judiciar. Decizia instanței nu este defintivă și a fost atacat cu recurs de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Galati.


„S-a formulat propunere de luare a măsurii preventive a doi inculpaţi care au calitate de funcţionari publici în cadrul Serviciului de Medicină Legală Galaţi, respectiv Fulga Iuliu, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi incuplatul Radu Marinel pentru complicitate la aceeaşi infracţiune pentru instigare la fals în declaraţii şi uz de fals”, a declarat Claudia Marcu, procuror și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecatoria Galați.

Procurorii au indicii potrivit cărora Iuliu Fulga și Radu Marinel ar fi fost implicați, în perioada ianuarie 2013 – decembrie 2016, în afacerea cu morți de la Spitalul Județean Galați.

„În perioada ianuarie 2013 – decembrie 2016, funţionarii publici menţionaţi anterior din cadrul Serviciului de Medicină Legală beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol, Andrei Galaţi, şi folosindu-se de documente falsificate şi declaraţii mincinoase, au determinat atribuirea nelegală a contractelor de prestări servicii, transport special, respectiv cadavre umane către această societate, în detrimentul celorlaltor competitori care au participat la atribuirea contractului de prestări servicii”, a explicat Claudia Marcu.

În același dosar mai sunt cercetate și alte persoane care nu fac obiectul măsurii arestării preventive, au precizat anchetatorii.


Potrivit anchetatorilor, Iuliu Fulga și Radu Marinel sunt cercetaţi într-un dosar privind infracțiuni de abuz în serviciu în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi de infracţiunea de uz de fals. Mai exact, spun procurorii, este vorba despre un contract nelegal pentru servicii de transport special, încheiat cu o firmă de pompe funebre pentru transportul cadavrelor.

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, însoţiţi de mascaţi, au efectuat, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi. Anchetatorii au făcut verificări la Serviciul de Medicină Legală şi la secretariatul unităţii medicale.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Reprezentanții Spitalului Județean Galați nu au făcut niciun comentariu despre reținerea celor doi angajați, deoarece este vorba despre o anchetă în curs.

Surse judiciare au declarat, pentru Libertatea, că ancheta DGA vizează un contract între Spitalul Județean Galați și o firmă de pompe funebre.

Contractul ar fi fost câștigat de firma de pompe funebre cu ajutorul unor angajați de la serviciul de achiziții al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi, care ar fi stabilit valoarea contractului astfel încât societatea favorizată să fie declarată câștigătoare, au spus sursele citate.


Citește și Preotul exorcist de la Tanacu trăiește izolat de lume. Cum a trecut Daniel Corogeanu de la depresie la fericire, după 12 ani de la moartea măicuței Irina


 

CTP, verdict după victoria chinuită a Simonei Halep: „Au fost niște greșeli greu de descris, cauza e una psihică”
GSP.RO

CTP, verdict după victoria chinuită a Simonei Halep: „Au fost niște greșeli greu de descris, cauza e una psihică”

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși