De Flavius Toader,

Avionul, cu aproximativ 230 de persoane, va transporta diplomaţi de la consulatul SUA, precum şi cetăţeni americani şi familiile lor, potrivit ziarului financiar american, citând o persoană familiară cu operaţiunea, potrivit Agerpres.

Washingtonul a primit aprobarea operaţiunii din partea Ministerului de Externe chinez şi altor agenţii guvernamentale în urma unor negocieri în ultimele zile, mai scrie ziarul. De asemenea, Statele Unite intenţionează să închidă temporar consulatul lor din Wuhan, potrivit WSJ.

Şi Franţa va lua măsuri similare, anunţă sâmbătă ziarul South China Morning Post, preluat de asemenea de Reuters.

Publicaţia citează un e-mail trimis de consulatul francez, conform căruia consulatul general, în colaborare cu autorităţile locale, intenţionează să organizeze un serviciu de autobuze pentru a permite cetăţenilor francezi (…) să se deplaseze de la Wuhan la Changsha, împreună cu membrii de familie chinezi.

Cel puțin 41 de persoane au murit în China din cauza infectării cu noul coronavirus, iar numărul persoanelor contaminate a crescut la 1.287, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

Între timp, virusul a ajuns și în Europa, trei cazuri fiind confirmate în Franța. În afara Chinei, 11 țări au raportat cazuri.

Citeşte şi:

Gheorghe Mărmureanu, precizări importante despre cutremurul din Turcia. Ce se poate întâmpla în România

A murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Medicii nu știu cauza decesului iar familia acuză lipsa de reacție

EXCLUSIV | Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video amplasată la zece paşi de casa lui Dincă!