De Adrian Ilie,

Potrivit preşedintelui AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, pentru transparenţa procesului electoral, vor fi puse la dispoziţia partidelor listele suplimentare cu alegătorii.

„Împreună cu avizatorii, cu Guvernul, am pus această obligaţie să fie la nivel de ordonanţă de urgenţă, la nivel de lege, astfel încât să ne asigurăm că toţi preşedinţii secţiilor de votare – fie din ţară, fie din străinătate – vor pune la dispoziţie copii ale listelor electorale suplimentare care, întotdeauna, la o circumscripţie naţională ridică probleme şi suspiciuni şi procedura va fi stabilită prin decizie a Biroului Electoral Central. În această situaţie, o să avem discuţia inclusiv pentru listele electorale suplimentare care sunt în străinătate, aceste liste fiind în format electronic, generate de sistemul informatic, iar la nivelul BEC vom reglementa şi această punere la dispoziţie în format electronic pentru secţiile de votare din străinătate, care vor fi la acest moment aproape 900 de secţii de votare”, a explicat preşedintele AEP, la Comisia juridică a Senatului.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest act normativ.

Citeşte şi:

Partidele parlamentare și-au luat ”leafa” pe luna octombrie. AEP le-a virat 21 de milioane de lei ca subvenții

Alegeri prezidențiale 2019 | Numărul secțiilor de vot aprobate în străinătate a ajuns la 714, din cele 838 preconizate

AEP a decis să nu ramburseze PSD banii din campania la europarlamentare. Scandal în partid. Reacţia Vioricăi Dăncilă: „Ce nu ne omoară ne întărește!”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre