Mergi direct la conținut »
Senatorul PNL Ion Popa a demisionat din partid și a trecut la ALDE
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Senatorul PNL Ion Popa a demisionat din partid și a trecut la ALDE

Senatorul PNL Ion Popa a demisionat din partid și a trecut la ALDE

Senatorul Ion Popa a anunţat miercuri în plen că a demisionat din PNL şi că se alătură ALDE. "Anunţ că demisionez din grupul PNL şi începând de astăzi voi activa în grupul ALDE", a spus Popa în plenul Senatului. 

De Valentina Postelnicu,

”De 16 ani sunt fidel valorilor și principiilor liberale. Am fost președinte de filială timp de 7 ani, vicepreședinte executiv al PNL, senator ales și liderul celui mai mare grup din Senat al partidului. Această perioadă a fost plină de provocări: cu bune, cu rele, cu multe greutăți și, alături de colegii liberali, ne-am bucurat, ne-am întristat, am caștigat și am pierdut. Nu am lipsit de la nicio bătălie electorală și am depus toate eforturile să realizăm obiectivele propuse, obiective asumate de întreaga echipă”, a scris senatorul pe Facebook.


El a menționat că, din păcate, rezultatele ultimelor alegeri nu au fost cele sperate de noi, așa încât și-a asumat acest eșec și a demisionat atunci din toate funcțiile din partid.

”Am constatat că am fost considerat printre puținii vinovați… Au trecut doi ani de la acel moment, iar lucrurile nu s-au îmbunătățit ci, dimpotrivă, s-au agravat. Alții, la fel de “vinovați” ca și mine, s-au agățat de funcții mai înalte. Ei sunt cei care decid în Partidul Național Liberal și sunt si mai vocali. Oamenii care au muncit în campanii, devotați ideilor liberale, nu mai sunt băgați în seamă, în schimb, trădătorii sunt promovați și apreciați”, a adăugat el.

Senatorul a criticat ”noua strategie de conducere a Partidului Național Liberal, care, ”din păcate, în loc să promoveze competența și bunul-simț, este măcinat de orgolii interne, inclusiv în Argeș”.

”Astăzi, partidul din care am făcut parte, pentru care m-am bătut atâția ani, s-a transformat complet. PNL ar fi trebuit să garanteze drepturile și libertățile fundamentale, să condamne abuzurile și să renunțe la ipocrizie. Liderii care trebuiau să unească, au dezbinat, abandonând principiile și valorile liberale. Cei care ar fi trebuit să fie niște exemple, sunt doar niște munți de frustrări și lașitate… Nu știu câți colegi mai tolerează aceste lucruri, dar eu nu!  De aceea am luat cea mai grea hotărâre din toată cariera mea politică: să demisionez din Partidul Național Liberal. Nu am părăsit doctrina, ci am lăsat în urmă doar oameni care m-au dezamăgit. Vechilor mei camarazi le garantez că rămân același bun prieten dăruit principiilor comune”, a spus el.

Ion Popa a anunțat că va activa ca senator al grupului ALDE.

 

Close
Închide
  Close