14 Sep. 2017 14:20 , de Valentina Postelnicu

Senatorul PNL Vergil Chițac a demisionat din partid; E a doua plecare din filiala Constanța, după cea a lui Puiu Hașotti

Distribuie

Senatorul PNL Vergil Chițac a demisionat din partid. Este a doua plecare din filiala Constanța, după cea a lui Puiu Hașotti, care a avut loc săptămâna trecută. Liderul PNL Ludovic Orban a comentat, joi, ironic această demisie: ”S-a petrecut în sezonul estival, cred că a avut consecințe și a provocat mutații această perioadă”, a spus președintele partidului.

Liderul PNL Ludovic Orban a recunoscut, într-o conferință de presă, că a fost suprins de plecarea senatorului Vergil Chițac.

”S-a pretrecut în perioada verii, probabil sezonul estival a avut consecințe și a provocat mutații. Voi avea o discuție cu conducerea PNL Constanța, și vom vedea exact despre ce este vorba. Nu cred că trebuie să îi tragi de urechi pe cei care muncesc pentru unii care pleacă de pe câmpul de lucru. Nu mă așteptam de la un amiral să părăsească câmpul de lucru”, a declarat Orban.

Președintele PNL spune că nu cunoaște motivul demisiei lui Chițac. ”Nu cunosc niciun motiv, am avut o discuție cu domnul senator și urma să ne vedem”, a adăugat el.

Ludovic Orban a precizat că demisia lui Vergil Chițac este cu atât mai ”ciudată” cu cât senatorul este în această perioadă plecat într-o delegație oficială, la Adunarea Parlamentrară NATO, unde este președintele delegației românești, funcție pe care o deține prin susținerea PNL.

La începutul lunii septembrie, un alt liberal din organizația Constanța, Puiu Hașotti a demisionat din PNL, partid al cărui membru era din anil 1990. Fostul ministru al Culturii și-a motivat decizia din cauza unor atitudini politice ale liberalilor.

„Unele atitudini politice ale PNL fie nu le pot înţelege, fie nu sunt de acord cu ele”, a spus Puiu Hașotti. Fostul ministru al Culturii a mai spus că  PNL-ul de astăzi ”nu mai seamănă cu cel în care m-am înscris eu”.

Citește și: VIDEO/ ”Comorile” din cea mai veche farmacie a Bucureștiului. E plină de obiecte ce te ”transportă” în altă epocă

Loading...
Comentarii