Mergi direct la conținut »
Senatul a dat vot pe modificările la Codul Penal. Votul final, în Camera Deputaţilor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Senatul a dat vot pe modificările la Codul Penal. Votul final, în Camera Deputaţilor

Senatul a dat vot pe modificările la Codul Penal. Votul final, în Camera Deputaţilor

Plenul Senatului a adoptat miercuri proiectul de modificare a Codului penal, aşa cum a fost elaborat de Comisia specială privind legile Justiţiei. S-au înregistrat 75 de voturi "pentru", 32 de voturi "împotrivă" şi o abţinere. Cel mai probabil, săptămâna viitoare

De Valentina Postelnicu,

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a dat marţi raport favorabil modificărilor la Codul penal, eliminând mai multe prevederi din forma iniţială, care au fost declarate neconstituţionale de către CCR. Comisia specială a decis să rămână în forma iniţială mai multe articole criticate de Opoziţie, pe motiv că nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstituţionale de CCR.

Unul dintre acestea se referă la reducerea termenelor de prescripţie a pedepselor. Astfel, termenele de prescripţie a răspunderii penale vor fi: de 8 ani, faţă de 10 ani în legea în vigoare, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani; şi de 6 ani, în loc de 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani.

Un alt text se referă la abrogarea articolului referitor la neglijenţa în serviciu.

Marţi a avut loc prima şedinţă a Comisiei speciale conduse de Florin Iordache. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a participat, marţi, la şedinţa comisiei parlamentare speciale pe justiţie, deşi Iordache a spus că nu l-a invitat la discuţii. În final, proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat, cu 12 voturi „pentru” din partea majorităţii PSD-ALDE-UDMR şi 7 împotrivă, din partea USR şi PNL.

Citeşte şi: Cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap procurorilor DIICOT și șefului PSD al Radio România după ce aceștia folosiseră „handicapul mental sever” al fetei unui redactor muzical pentru ca angajata să recunoască o pedeapsă nemeritată!

Close
Închide
  Close