MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 12:50 , de Valentina Postelnicu

Senatul a votat superimunitate pentru judecătorii CCR: Nu mai pot fi arestați sau trimiși în judecată decât cu aprobarea plenului Curții

Distribuie

Senatul a votat superimunitate pentru judecătorii CCR. Potrivit votului dat de senatori, în calitate de for decizional, judecătorii CCR nu mai pot fi arestați sau trimiși în judecată decât cu aprobarea plenului Curții.

Senatul a adoptat o inițiativă legislativă prin care se modifică Legea de organizare a Curții Constituționale. Judecătorii CCR nu mai pot fi arestați sau trimiși în judecată decât cu aprobarea plenului Curții Constituționale și cu votul a două treimi dintre judecători.

Legea a fost adoptată cu 91 de voturi pentru și 19 împotrivă.

'Fiecare Cameră numește, în prezența majorității membrilor săi, la propunerea Biroului permanent și pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit numărul cel mai mare de voturi'.

Senatul a mai adoptat și o altă modificare la Legea de organizare a CCR, prin care judecătorii care sunt numiți de către Parlament să fie votați de fiecare Cameră 'în prezența majorității membrilor săi'.

Senatul a votat legea cu 93 pentru și 11 împotrivă. 'Fiecare Cameră numește, în prezența majorității membrilor săi, la propunerea Biroului permanent și pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit numărul cel mai mare de voturi', prevede proiectul care merge la președintele României, pentru promulgare.

Citește și: LIVE TEXT | Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, la interviurile Libertatea Live. „România nu-şi dorește o Europă cu mai multe viteze'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Iarnă de poveste în Delta Dunării: Lacul care a devenit un imens patinoar
Loading...
Comentarii