UPDATE ora 18.50 Moţiunea împotriva ministrului muncii a fost adoptată, cu 76 de voturi „pentru” şi 28 „împotrivă”.

Ministrul nu riscă însă să fie remaniat în urma acestui vot, pentru că moţiunile simple nu sunt obligatorii pentru Guvern.

Astfel, doar premierul poate decide schimbarea acesteia din funcţie.

UPDATE ora 17.30 Ministrul muncii, Violeta Alexandru, s-a lansat într-un atac la adresa senatorilor, la dezbaterea moţiunii simple care o vizează.

„Vedeți negru în fața ochilor când vedeți cum muncesc la minister, când arăt că muncesc temeinic. PSD înnebunește când vede că un liberal își face treaba”, a spus ministrul muncii, în plen.

Ea i-a acuzat pe cei de la PSD că au făcut-o „incapabilă”. „Moţiunea este o sfidare la adresa oamenilor care muncesc în această ţară. Nu este împotriva mea, PSD este duşmanul românilor care muncesc cinstit„, a spus ea.

Violeta Alexandru a mai spus că moţiunea este „penibilă şi plină de minciuni”: „Este făcută după minciunile din postările de pe Facebook ale unui individ frustrat, devenit consilierul unui grup infracţional”.

„Sunteți penibili. Ce am spus, am și făcut exact. (…) Pot să vă vorbesc o zi întreagă despre rezultatele mele. Ştiu că nu vă place munca, vă place circul, vă place să faceți combinații”, a mai declarat ministrul muncii.

Violeta Alexandru a continuat: „PSD mituieşte oamenii, promiţându-le bani care de fapt nu există, pentru că sunt iresponsabili”.

Ad placeholder
VIDEO | Bilanț devastator în urma exploziilor din Beirut: 50 de morți și peste 2.700 de răniți. Unda de șoc, resimțită pe o distanță de 240 de kilometri
Recomandări
VIDEO | Bilanț devastator în urma exploziilor din Beirut: 50 de morți și peste 2.700 de răniți. Unda de șoc, resimțită pe o distanță de 240 de kilometri
 

„Practic, PSD înnebuneşte când vede un liberal care munceşte la Ministerul Muncii. Vă rog să luaţi notiţe legat de ceea ce am să vă spun despre rezultatele pe care le-am obţinut în doar câteva luni de mandat”, le-a spus ea senatorilor care au început să huiduie.

„Aţi pus sindicatele să mă jignească. Nu aveţi nicio şansă, pentru că am românii de partea mea”, a mai spus Violeta Alexandru.

Tăriceanu: “De câte ori vă văd, îmi pare că Elena Ceauşescu a prins glas din nou. Mama propagandei şi a manipulărilor”

Senatorul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a comparat-o marţi pe Violeta Alexandru, ministrul muncii, cu Elena Ceauşescu, spunând că ar defini-o drept „mama propagandei şi a manipulărilor”.

„Nu mă pot abţine să vă spun în final ceva: de câte ori vă văd, îmi pare că Elena Ceauşescu a prins glas din nou. Mama propagandei şi a manipulărilor, eu aşa v-aş defini. Spun asta pentru că acelaşi dispreţ pe care îl afişaţi dumneavoastră faţă de românii obişnuiţi îl afişa şi «tovarăşa». ALDE, evident, o să voteze moţiunea împotriva dumneavoastră”, a declarat Tăriceanu, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului muncii.

Ad placeholder
Mărturii dramatice după exploziile din Beirut: “În tot orașul, același lucru: clădiri care se cutremurau, geamuri spulberate”
Recomandări
Mărturii dramatice după exploziile din Beirut: “În tot orașul, același lucru: clădiri care se cutremurau, geamuri spulberate”
 

PSD: “Doamna ministru are soluţii la toate, are şi tupeu nemărginit”

Senatorul PSD Ion Rotaru a cerut demisia ministrului muncii, acuzând-o că nu majorează pensiile şi alocaţiile copiilor.

„Este absolut surprinzătoare poziţia pe care a adoptat-o doamna ministru al muncii, în condiţiile în care a fost invitată aici la Parlament nu să ne sfideze, nu să ne jignească, nu să ne apostrofeze, nu să pună în derizoriu munca noastră, ca parlamentari, şi instituţia Parlamentului şi, dintr-un respect minim, ar fi trebuit să procedeze ca atare. Dar se pare că nu numai ocupantul locului de la Cotroceni stăpâneşte adevărul absolut. Şi doamna ministru are soluţii la toate, are şi tupeu nemărginit şi lucrul acesta l-a dovedit nu numai aici, în Parlament, prin atitudinea pe care-a avut-o astăzi, o dovedeşte în fiecare zi prin atitudinea pe care o are faţă de toţi salariaţii, angajaţii, colaboratorii, colegii pe care îi are, indiferent de funcţia pe care o ocupă la diverse niveluri ale instituţiilor Ministerului Muncii”, a afirmat Rotaru, preşedintele Comisiei pentru muncă din Senat.

Ad placeholder
Dosarul 10 august. DIICOT redeschide ancheta în cazul șefilor Jandarmeriei. Soluția de clasare, infirmată
Recomandări
Dosarul 10 august. DIICOT redeschide ancheta în cazul șefilor Jandarmeriei. Soluția de clasare, infirmată
 

PMP, mesaj către Orban: Tocmai aţi pierdut sprijinul nostru!

Senatorul PMP Dorin Bădulescu a anunțat, la dezbaterea moțiunii simple depuse împotriva ministrului muncii, că el va vota moțiunea și că acesta este „doar inceputul”.

“Tocmai ați pierdut sprijinul parlamentarilor PMP de Buzău. Țineți minte și spuneți-i și domnului Orban, votul meu e doar începutul”, a spus Bădulescu.

Ad placeholder

Iniţiatorii, de la PSD, solicită demisia ministrului, pe motiv că Ordonanţa 30/2020 privind şomajul tehnic şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile a fost “atât de prost scrisă”, încât a fost nevoie de modificarea sa de şase ori.

“Trebuia să veniţi cu măsuri care să preîntâmpine degradarea socială şi a situaţiei materiale a celor loviţi de criză. Soluţia dumneavoastră s-a numit OUG 30, care trebuia să regleze şomajul tehnic, precum şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile. A fost atât de prost scrisă Ordonanţa 30, încât a fost nevoie să o modificaţi de şase ori, prin ordonanţe de urgenţă succesive. (…) Şi dacă ne referim doar la domeniul pe care îl păstoriţi, ce argumente puteţi găsi ca în doar 60 de zile să modificaţi de atâtea ori un act normativ pe care dumneavoastră l-aţi elaborat?”, arată semnatarii moţiunii.

Ad placeholder

Senatorii PSD îi mai reproşează ministrului muncii că în Decretul 240/2020, prin care a fost prelungită starea de urgenţă, a introdus “inovaţii legislative”.

“Aţi introdus munca forţată. (…) Este ceea ce aţi făcut prin interzicerea demisiei pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, orice angajat al statului fiind obligat, în numele luptei anti-COVID, să îşi vadă aprobată decizia unilaterală a demisiei abia după expirarea perioadei de urgenţă. (…) Tot în Decretul 240, la art. 54 din anexă, aţi introdus o inovaţie juridică de genul instituirii vacanţei forţate, pentru că aţi dat posibilitatea angajatorilor de a decide unilateral cu privire la efectuarea concediului de odihnă pe perioada stării de urgenţă”, susţin social-democraţii.

Ei o critică pe Violeta Alexandru şi pentru modul în care a gestionat situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate. “Aţi gestionat foarte prost situaţia românilor plecaţi pentru activităţi sezoniere în ţări din vestul Europei. În ce situaţie s-a întâmplat acest lucru? În situaţia stării de urgenţă, când aveam interdicţii de a părăsi localitatea, darămite ţara”, mai afirmă, printre altele, semnatarii moţiunii.

Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
PARTENERI - GSP.RO
Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
PARTENERI - PLAYTECH.RO
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI