MENIU CAUTĂ
15 Aug. 2016 13:42 , de Paul Barbu

Seniorii pot vedea lumea la preț redus

Distribuie

Deși avem câteva programe cu reduceri pentru bătrânii noștri toate includ destinații de pe plan local. Așa se face cu operatorii din turism au speculat această breșă a statului și de câțiva ani vin cu oferte foarte generoase pentru destinații externe.

„Lunile de extrasezon, începând cu septembrie, datorită faptului că şi clima este mai moderată, iar preţurile scad, sunt potrivite în special pentru seniori, mai ales că agenţiile de turism vin cu oferte foarte bune pentru categoria de vârstă de peste 55 de ani', a declarat consultantul în turism, Traian Bădulescu.

Cei de la Paralela 45, oferă pe lângă Spania, programe senior pentru multe alte ţări turistice: Italia, Franţa, Grecia, Turcia, Cipru, Portugalia sau Bulgaria, iar ca noutăţi pentru acest an, Dubai, Ciprul de Nord, Albania şi Macedonia.

„Preţurile medii la pachetele pentru seniori au rămas în general neschimbate faţă de anul trecut, cifrându-se între 200 şi 400 de euro de persoană şi sunt un pic mai mari în cazul unor destinaţii mai îndepărtate, precum Portugalia, Tenerife sau Rusia', a declarat pentru Libertatea, Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Deşi spre deosebire de alţi pensionari europeni care îşi permit să meargă în vacanţă, numeroşi vârstnici din România se confruntă cu dificultăţi financiare, există totuşi o categorie de seniori care călătoresc, fie că au pensii mai mari, fie că sunt ajutaţi de copii.

Programele debutează la finele lui august pentru Tenerife, la început de septembrie pentru Malta şi Albena, în octombrie pentru Cipru, Costa Brava şi Roma. Preţurile sunt pentru toate categoriile de seniori: de la 299 euro pentru Malta, de la 349 de euro pentru Roma, de la 444 euro pentru Costa Brava sau de la 565 de euro pentru Madeira.

„Paralela 45 promovează şi programe senior mai puţin cunoscute, precum Sicilia, şi e unicul touroperator care a lansat programe senior pentru Roma, pe piaţa românească. Până la ora actuală, sunt zeci de mii de români care au beneficiat de acest program. Primele programe senior au fost lansate pe piaţa românească în toamna anului 2009, pentru destinaţia Spania. Un alt avantaj al programului este acela că însoţitorul turistului senior, indiferent de vârstă, plăteşte aceeaşi sumă redusă', a mai spus seful Paralela 45.

Mareea

Mareea vine cu oferte atractive pentru românii peste 55 de ani, la locații bine alese din România. Astfel, la hotel Cozia vă puteți bucura de 7 zile plus tratament la un preț de 706 lei/rersoană. Preţurile includ 6 nopţi de cazare cu pensiune completă (meniu fix) şi 5 zile de tratament (2 proceduri/zi). Oferta este valabilă doar pentru sejur cu intrare duminică şi doar pentru persoane cu vârstă minimă de 55 ani.

Pe lângă acestea puteți vizita Mănăstirea Cozia (ctitorită în 1387 de către Mircea cel Bătrân, Domnitorul Ţării Româneşti), cel mai vechi şi mai important monument de arhitectură şi artă medievală din Ţară Românească; Mănăstirea Turnu, Schitul Ostrov, ctitorită în 1500 de Neagoe Basarab; Ruinele Castrului român Arutela, Mănăstirea Stănişoară, Muzeul Satului Bujoreni, Oraşul Rm. Vâlcea sau oraşul medieval Sibiu.

În plus, puteți găsi și oferte de circuite cum ar fi circuitul „Sfântul Dumitru', Maramureș – Valea Bistriței și multe altele.

Cocktail Holidays

Tenerife pare să fie destinația pe care Cocktail Holidays o scoate la înaintare pentru seniorii de peste 55 de ani, în această vară. În pachetul de 798 de euro/persoană sunt incluse 7 nopti cazare cu pensiune completă, transport charter, transfer de grup aeroport/hotel/aeroport, asistență turistică în limba română, plus taxe de aeroport, asigurare medicală. Cazarea se va face într-un hotel de patru stele.

Compania are și programe sociale la prețuri destul de avantajoase care includ sejururi sau circuite. Astfel, pentru sejururi, vă puteți bucura de Napoli, de la 424 de euro/ persoană, într-un hotel de patru stele, 7 nopți în Costa Brava, de la 499 de euro/persoană sau de Igalo, Muntenegru, timp de 7 nopți într-un hotel de patru stele plus spa, de la 525 de euro/persoană.

Dal Travel

Compania vine cu o ofertă pentru luna septembrie pe coasta Italiei, în Sorrento și Coasta Amalfitana, în regim de demipensiune, la hotel Panorama Palace, de la 405 de euro/ persoană. Hotelul este așezat pe faleza înaltă din orașelul Meta di Sorrento, la 5 km de centrul orasului Sorrento, la 50 km de aeroportul Napoli.

În acest pachet sunt incluse transportul de la București la Napoli și înapoi, un bagaj de cală pe persoană, transfer de la aeroport la hotel și înapoi, cazare la hotel de 4 stele timp de 7 nopți, în cazare dublă standard. În plus, aveți inclus un tur panoramic al orașului Napoli și asistență turistică în limba române.

La finalul lui septembrie și începutul lui octobrie, compania mai are o ofertă și pentru Albania, care conține o vacanță de 8 zile, cu preț de pornire de la 375 de euro. În acești bani sunt incluse transportul cu avionul Bucuresti – Tirana si retur (via Roma), 7 nopți cazare cu demipensiune în Durres – Albania la hotel Bleart de patru stele, o excursie de jumătate de zi în orasul Durres cu însoțitorul de grup (maxim 3 ore), vizită cu tur panoramic al orașului Tirana, transfer cu autocarul, aeroport Tirana – hotel și retur.

Românii au preluat ideile spaniolilor

Primele programe tip senior au fost lansate pentru destinaţia Spania, şi presupuneau reduceri de circa 50% faţă de preţul iniţial, plus ofertă valabilă şi pentru însoţitorul seniorului. „Ideea de bază era aceea că statul spaniol punea o anume cotă de bani, adică plătea o parte din costuri', a declarant Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). După începerea crizei, aceste programe, practic, au dispărut. Agenţiile de turism din România au preluat ideea si au creat foarte multe tipuri de programe de seniori. Din pacate, pe România aceste programe nu au intrat încă.

„Din păcate, România nu are programe special pentru seniori, cel puţin nu dedicate pieţelor străine. Avem pachete turistice dedicate şi seniorilor, precum, mai nou, circuite şi sejururi precum cele balneo sau programele speciale (gen Litoralul pentru toţi, Vacanţe la ţară, O săptămână la munte, Decada balneară), dar nu programe cu reduceri de circa 50% dedicate seniorilor, promovate pe plan extern. Deşi promovarea externă a lor ar fi o idee extraordinară', a declarant pentru Libertatea, consultantul în turism Traian Bădulescu.

 

Loading...
Comentarii