Mergi direct la conținut »
Șerban Nicolae îi cere demisia lui Frans Timmermans și îl acuză că e comunist! «Te-ai acoperit deja de ruşine. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta, în anii ’50»
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Șerban Nicolae îi cere demisia lui Frans Timmermans și îl acuză că e comunist! «Te-ai acoperit deja de ruşine. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta, în anii ’50»

Șerban Nicolae îi cere demisia lui Frans Timmermans și îl acuză că e comunist! «Te-ai acoperit deja de ruşine. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta, în anii ’50»

Senatorul PSD Șerban Nicolae a fost nemulțumit de poziția pe care a avut-o Frans Timmermans, luni seara, în timpul dezbaterii privind situația din România, și i-a cerut acestuia să demisioneze, acuzându-l că este comunist.

“Declarațiile făcute ieri, în cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, au umplut paharul răbdării. Să te declari îngrijorat de legi ce n-au produs încă vreun efect, de presupuneri şi predicţii stupide şi vădit subiective, dar să ignori cu nonşalanţă rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, întâmplate şi dovedite, asta arată că eşti nedemn de funcţia pe care o ocupi. Ce înseamnă «dreptul la un proces echitabil» când hotărârea de condamnare e dată de un judecător obligat să nu divulge inculpatului şi avocatului acestuia o parte din probe? Ce înseamnă «dreptul la un proces echitabil», când se aplică proceduri secrete care derogă sau chiar încalcă direct garanţiile procesuale prevăzute de Constituţie şi lege? Ce înseamnă «independenţa magistraţilor» când procurorii sunt subordonaţi, prin protocoale secrete, ofiţerilor de informaţii în cadrul unor echipe comune de anchetă penală? Ce «paşi înainte» au fost făcuţi când ai în fiecare an sute de persoane achitate pentru că «fapta nu există» şi zeci dintre aceste persoane înainte de a fi achitate au fost şi în arest preventiv?”, a scris Şerban Nicolae pe Facebook.

În aceeași postare, Șerban Nicolae spune că “atunci când susţii abuzurile, ar trebui să ai măcar decenţa de a nu o face din postura de prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale”.

“Ar trebui să ai bunul-simţ de a nu rosti asemenea absurdităţi în Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European. Ai demonstrat că nu ai nici una, nici alta. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta. În anii 50. Sunteţi puţini, dar în poziţii-cheie ale deciziei. O fostă procuroare, şcolită doctrinar în cei mai negri ani ai lui Ceauşescu, te aplaudă şi gândeşte ca tine în Parlamentul European. Şi mai sunt câţiva. Totuşi, de unde atâta infatuare, atâta aroganţă şi dispreţ la un socialist? Acum înţeleg de ce, în ţara ta, partidul tău (Partidul Muncii) nu obţine nici 6% din voturile cetăţenilor. Ei te cunosc mai bine decât te cunosc concetăţenii mei. Te-ai acoperit deja de ruşine. Demisionează, Frans Timmermans! Urgent!”, a încheiat senatorul român postarea de pe Facebook.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a vorbit, în comisia LIBE din Parlamentul European, despre violenţele de la protestul Diasporei, din 10 august. “Cu toții am fost șocați de imaginile cu protestatarii pașnici bătuți de forțele de ordine”, a spus Frans Timmermans, în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European (PE), care a avut luni seară la Strasbourg.

Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European a amenințat Guvernul României cu judecata, din cauza legilor justiției și regresului luptei anticorupție. “Nu vom ezita să aducem în fața instanței Guvernul român dacă nu va da curs recomandărilor noastre din MCV, recomandărilor GRECO și a Comisiei de la Veneția” au transmis oficialii europeni, reuniți într-o ședință extraordinară, luni seara, la Strasbourg.


Citește și: Proteste pe contul de Instagram al actriței Robin Wright după dezvăluirile făcute de Libertatea privind conferința unde vine propagandistul antigay al lui Putin


 

 
 
Close
Închide
  Close