MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 19:57

Serviciile secrete din SUA: Rusia vrea să se implice în alegerile parțiale americane din 2018

Distribuie

Serviciile secrete din SUA: Rusia vrea să se implice în alegerile parțiale americane din 2018. Rusia va încerca să se implice în algerile parțiale americane de anul acesta și va continua campania de răspândire a știrilor false dusă împotriva sua și a aliaților săi, arată datele unui raport al serviciilor secrete din SUA, emis marți.

Potrivit AP News, serviciile de securitate ruse vor disemina informații false prin intermediul agențiilor media rusești și prin intermendiul conturilor false de pe rețelele sociale pentru a răspândi viziuni anti-americane și pentru a exacerba diviziunile sociale și politice din SUA.

'În anul următor, serviciile de informaţii şi de securitate din Rusia vor continua să pună la încercare infrastructura SUA şi a aliaţilor săi, precum şi să întreprindă alte acţiuni împotriva SUA, NATO şi a aliaţilor. Alegerile parţiale americane sunt o potenţială ţintă a operaţiunilor ruseşti de influenţare', se arată în raportul serviciilor secrete americane.

Dan Coats, directorul Serviciului Național de Informații din SUA, a afirmat că Rusia și-a accelerat eforturile de răspândire a știrilor false.

'Rusia a făcut un pas înainte în jocul lor cibernetic, în mod particular după 2016. Credem că este foarte probabil ca Rusia să se implice în alegerile parţiale deoarece nu am observat nicio schimbare în acest sens', a declarat Coats.

Totodată, riscul conflictului, în mod special cu țara condusă de Kim Jong-un, Coreea de Nord, este la cel mai ridicat nivel de la sfârșitul Războiul Rege, trabsnut serviciile secrete din SUA. De asemenea, rivalitatea dintre Iran și Arabia Saudită destabilizează Orientul Mijlociu. Pericolul reprezentat de armele de distrugere în masă este și el în ascensiune, mai arată raportul serviciilor secrete americane.

Loading...
Comentarii