Astfel, de la aproape patru milioane de lei, s-a pus sechestru pe 566.000 de lei, decizia fiind defintivă.
„Admite contestaţia formulată de inculpata Sevil Shhaideh împotriva măsurilor asigurătorii. Infirmă, în parte, ordonanţa contestată şi revocă corespunzător măsurile asigurătorii instituite de procuror asupra tuturor bunurilor inculpatei, în sensul că suma totală (în vederea reparării pagubei produse prin infracţiuni şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare) avută în vedere se micşorează de la 3.804.282,39 lei la 566.482,39 lei. Definitivă”, se arată în decizia instanţei Tribunalului Bucureşti.
„Sechestrul a fost instituit în luna mai, iar noi, în temeiul dispoziţiilor legale, am contestat. Noi am explicat foarte clar că, atât insula Belina, cât şi braţul Pavel, rămânând în domeniul public al statului, nu putem vorbi de un prejudiciu niciodată. Ceea ce procurorul a considerat că trebuie să facă, respectiv să instituie acest sechestru, este nelegal. Iată că instanţa a admis, a redus toată valoarea la eventualele chirii care s-au încasat. Procurorul şi-a dat seama, tot urmare a celor scrise în contestaţie, că a greşit şi că a calculat până la data de 27 noiembrie. Conform hotărârii judecătoreşti de astăzi, s-a eliminat în integralitate valoarea celor două bunuri imobile. Din trei milioane, rămân doar 500.000 de lei, care sunt corespunzătoare chiriilor încasate de către Consiliul Judeţean Teleorman”, a declarat avocatul lui Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu, pentru Mediafax.
Procurorii DNA au anunţat, în luna aprilie, că Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, are calitatea de inculpat în dosarul Belina, ea fiind acuzată de abuz în serviciu.
DNA a extins ancheta şi faţă de Adrian Gâdea, prejudiciul estimat de procurori fiind de peste trei milioane de lei.
Citește și: Ce afaceri mai are Elena Udrea în România. Hoteluri la băi și culturi de orez