Mergi direct la conținut »
Sfâșietor! Doi pui de urs, abandonați de mamă în cuib, la Brașov
Ştiri Libertatea > Ştiri > Sfâșietor! Doi pui de urs, abandonați de mamă în cuib, la Brașov

Sfâșietor! Doi pui de urs, abandonați de mamă în cuib, la Brașov

Doi pădurari din Brașov au găsit zilele trecute doi pui de urs, în vârstă de cel mult o lună, rămași fără mamă, pe fondul de vânătoare Pădurea Bogății.

De Iulian Cuibar,

Paznicii de vânătoare i-au observat pe micuți, în cuib, timp de trei zile, în speranța că mama lor se va întoarce pentru a-i hrăni. Cum ursoaia nu a mai apărut, aceștia au apelat la sprijinul Asociației ”Milioane de prieteni“.

O echipă s-a deplasat în Pădurea Bogății, a preluat puii și i-a dus, pentru primele investigații, la Adăpostul Victory. In urma controlului medical, s-a constatat că ursuleții par sănătoși, însă sunt deshidratați.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Micuții vor fi transferați în sanctuarul Libearty, într-o zonă de carantină, în care vor avea acces doar îngrijitorii, care îi vor hrăni cu biberonul, din două în două ore. Micuții au nevoie de un lapte special, medicinal.

În condițiile în care, în libertate, puii se pot hrăni cu laptele mamei până la vârsta de doi ani, este nevoie de timp pentru ca specialiștii să fie siguri că vor supraviețui, mai ales că sunt slăbiți, iar riscurile sunt foarte mari.

Dacă micuții vor avea puterea să supraviețuiască, echipa AMP va evalua șansele lor de supraviețuire în libertate, astfel încât, dacă este posibil, să fie redați pădurii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Close
Închide
  Close