De Mirela Petre,

Astronauții cunosc izolarea destul de bine, spune Chris Hadfield. Stația Spațială e un loc periculos, unde însă astronauții reușesc să fie și productivi, nu doar să supraviețuiască.

Într-un mesaj filmat, publicat pe canalul său de YouTube, astronautul canadian oferă următoarele sfaturi.

  • Înțelege riscul

Nu trebuie să rămânem la nivelul de a ne fi frică de situație. Citește de la o sursă de încredere care sunt, cu adevărat, riscurile la care suntem expuși acum – tu, prietenii, oamenii la care ții.

  • Alege-ți un scop

Care sunt obiectivele tale? Care e misiunea ta pentru perioada asta? Clarifică aspectul ăsta. Care e scopul tău pentru azi, pentru săptămâna asta, pentru luna asta? Ce vrei să obții?

  • Ce constrângeri ai

Apoi uită-te și la piedicile pe care le ai. Cine îți spune ce trebuie și ce nu trebuie să faci? Ce resurse financiare ai? Ce obligații ai?

  • Treci la acțiune

Odată ce înțelegi riscurile și misiunea pe care o ai, dar și obligațiile, treci la acțiune. Începe să faci lucruri. Nu trebuie să fie lucrurile pe care obișnuiai să le faci înainte. Ai grijă de familie, începe un proiect nou – învață să cânți la chitară, învață o limbă străină, citește, scrie. E o ocazie să faci ceva diferit, ceva ce nu ai mai făcut niciodată. Cei mai mulți dintre noi avem acces la internet, toată marea aceasta de cunoștințe acumulate de omenire. Ai grijă de tine, ai grijă de nava ta spațială. Vă doresc tuturor aterizări fericite!


Chris Austin Hadfield a fost primul canadian în spațiu. Inginer și fost pilot de luptă la Royal Canadian Air Force, Hadfield a fost în două misiuni spațiale.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente