MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2017 19:00 , de Daniel Ionașcu

VIDEO Sharp lansează primul televizor 8K din lume, cu o rezoluție de 4 ori mai mare decât modelele 4K. Cât costă acesta

Distribuie

Sharp lansează primul televizor 8K din lume disponibil consumatorilor. Grupul japonez, deținut acum de către gigantul taiwanez Foxconn, a anunțat la ediția din acest an a IFA 2017, noua gamă de televizoare Aquos 8K, acestea având o rezoluție de 7.680 x 4.320 pixeli, adică de patru ori mai mult cele cu ecran 4K și de 16 ori mai mult decât cele Full HD, adică 1.920 x 1080 pixeli, potrivit The Verge.

Modelul este compatibil cu standardele de calitate Dolby Vision HDR și BDA-HDR pentru playere Blu-ray, astfel că imaginile sunt foarte vii și clare, mai ales că vine cu propria tehnologie IGZO.

Modelul vine cu o diagonală de 70 de inchi și va fi disponibil în această toamnă în China și Japonia și în Taiwan din luna februarie. În Europa, acestea vor fi disponibile din luna martie 2018.

Prețul: 8.000 de euro. Deși pare mult, țineți minte că un televizor 4K conceput împreună de către LG și Bang & Olufsen costă 10.990 și 15.990 de dolari.

Sharp a mai prezentat în ultimii ani mai multe monitoare LCD cu rezoluție 8K, însă acesta este primul televizor 8K disponibil pentru consumatori. De menționat este că, pentru a-l porni, acesta are nevoie de 4 fluxuri Full HD.

Urmează noi modele

Concomitent, Sharp va dezvolta și televizoare 8K de 60 de inchi, 65 și 80 de inchi, potrivit lui Kay Chiu, președintele diviziei de televizoare din cadrul Foxconn.

Aceasta din urmă deține două treimi din acțiunile Sharp începând de anul trecut. Chiar dacă este unul dintre furnizorii de ecrane ai Apple, Sharp a avut foarte mult probleme financiare în ultimii ani. De asemenea, Foxconn (Hon Hai Precision Industry – n.r.) este compania care asamblează iPhone și iPad pentru Apple.

Foxconn a anunțat recent că va construi o fabrică de 10 miliarde de dolari în SUA.

Citește mai multe despre Apple, Foxconn, Japonia, Sharp și televizoare pe Libertatea.

Comentarii