Mergi direct la conținut »
PMP propune două variante de premier: Siegfried Mureșan și Eugen Tomac
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PMP propune două variante de premier: Siegfried Mureșan și Eugen Tomac

PMP propune două variante de premier: Siegfried Mureșan și Eugen Tomac

PMP propune două variante de premier: Europarlamentarul Siegfried Mureșan și Eugen Tomac. Anunțul a fost făcut, miercuri, la Palatul Cotroceni, de către liderul PMP Traian Băsescu. El a menționat că PSD nu mai are legitimitatea de a mai deține guvernarea. 

De Valentina Postelnicu,”Dacă vor să îl facă președinte în al doilea mandat de pe acum, nu pot să facă decât o suspendare din funcție”, le-a transmis Băsescu celor de la PSD, arătând că românii nu doresc ca președintele să fie suspendat.

El s-a lansat într-un atac la adresa PSD. ”Nu sunt apți de guvernare”, a spus Băsescu.

Președintele PMP a mai declarat că este convins de faptul că va respecta interesul național, și a menționat că nu dorește să spună ce le-a transmis Klaus Iohannis.

„Eu am susţinut în faţa preşedintelui că PSD nu merită şi nu trebuie să mai continue la guvernare PSD-ul”, a mai spus Băsescu, după consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni

Potrivit liderului PMP, guvernarea PSD este catastrofală şi nu trebuie să continue. „Partid instabil, incapabil să asigure stabilitatea guvernării, în al doilea rând – rezultatele economice. Ţara are un deficit de 3% din PIB în condiţiile în care are o creştere economică de 7%, asta înseamnă proastă administrare. (…) Urmare a politicii de stimulare a consumului, a crescut deficitul de cont curent, ajungându-se în luna noiembrie la 11 miliarde de euro deficit de cont curent. Un alt element care arată proasta guvernare este faptul că în condiţii de creştere economică, Guvernul a crescut datoria publică cu două miliarde de euro. Un alt element care arată proasta guvernare este inflaţia, politici care au generat inflaţie şi implicit creşterea dobânzilor la credite, ceea ce afectează consistent economia, şi în sfârşit un alt argument care arată proasta guvernare este anularea investiţiilor din bugetul de stat, ceea ce înseamnă un Guvern fără viziune, un Guvern care nu vizează o dezvoltare durabilă a ţării, ci un Guvern PSD-ALDE care nu vizează altceva decât satisfacerea unui clientele politice, unei clientele electorale”, a afirmat Băsescu.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

El a menționat că prima propunere a PMP pentru funcţia de premier este europarlamentarul Siegfried Mureşan, precizând că vorbeşte patru limbi străine – engleză, franceză, germană şi italiană – şi are o puternică susţinere în PPE.

Despre a doua propunere a PMP pentru funcţia de premier, Eugen Tomac, Băsescu a spus că este un politician foarte bine conturat din punct de vedere al unionismului.

„Cu certitudine va reuşi să construiască al doilea Guvern, dacă primul nu va trece”, a susţinut Băsescu.

Citește și: Nea Adolf din Voievodeasa, românul botezat de Hitler. Certificatul lui de naștere era scris cu litere de aur, dar a fost ars de teama rușilor

Close
Închide
  Close