De Dragoș Tănase,

Concluzia sa a fost că nu s-a schimbat mare lucru, de duminică și până în prezent, dar susține că nici nu aveau cum să se schimbe lucrurile, să devină spectaculoase într-o perioadă atât de scurtă.

„Pot să vă spun doar că a doua zi după tragedie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timis s-a dat dispoziție ca polițiștii din „Operativ”, în special cei de la Ordine Publică, să se prezinte la magazia Inspectoratului și să ridice veste antiînjunghiere”, a spus Cristian Danciu, care s-a întrebat retoric… „Au venit peste noapte, asa, deodată, sau erau acolo și nu au fost distribuite?”


Acesta a precizat că, oricum, nu s-au distribuit veste pentru fiecare polițist, ci doar 4-5 la fiecare Secție. Cât despre veste antiglonț… nici nu se pune problema, iar pistoalele sunt aceleași, din 1990 încoace.

Sindicalistul a confirmat că, în materie de armament, predomină modelul Carpați, din 1976.

„Probabail că se vor schimba foarte puține lucruri, după acest eveniment tragic, dar în esență lucrurile vor rămâne la fel. Și acum, în momentul în care vorbim, poate să moară alt polițist. Suntem „carne de tun”, fiecare misiune a noastră e ca o ruletă rusească. 80% din dotările noastre sunt depășite total de anul 2019″, a afirmat Cristian Danciu.

Omul legii a dezvăluit că șeful Poliției Române, chestorul Iona Buda, care a efectuat o vizită în județul Timiș după tragedia de duminică, nu a avut o discuție cu el. Însă, Cristian Danciu a precizat că Ioan Buda va participa la înmormântarea polițistului Cristian Amariei, care va avea loc astăzi.

„Nici nu mă așteptam să discute cu mine, pentru că nu sunt eu o persoană atât de importantă în Poliția Română. Dar acum, să fim sinceri, nici nu aveau cum să se schimbe lucrurile în trei-patru zile”. Însă, conducătorii din MAI (Ministerul Afacerilor Interne-n.r.) trebuie să înțeleagă că avem nevoie de un statut nou și o lege nouă a Poliției, care sunt din 2002. Sunt vechi, iar procedurile expirate și trebuie să ne punem la masă, sindicatele cu factorii de conducere, și să facem un statut și o lege nouă, reală, ancorată în 2019 și conformă infracționalității existente în prezent”, a declarat liderul SNAP Timiș.

Cristian Danciu, despre modul cum au acționat colegii săi, duminică, în ziua tragediei


Liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) Timiș, Cristian Danciu, a spus că este prematur să spună dacă s-a greșit, în mod concret, mai ales cum și unde, chiar dacă opinia sa e că au fost unele sincope.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

Bineînțeles că s-a greșit, pentru că dacă procedurile se respectau și se dădea mare importanță, probabil nu se ajungea la această tragedie. Colegii mei nu s-au dus de capul lor, i-a trimis cineva, adică factori de conducere de la nivelul IPJ Timiș. Nu putem să îi scoatem țapi ispășitori, trebuie să aflăm de ce s-a ajuns să se acționeze așa”, a spus el laAdriana Nedelea LA FIX” .

„Familia polițistului mort va fi ajutată financiar, nu ca în alte cazuri”

Întrebat de jurnalista Libertatea Adriana Nedelea despre situația familiei polițistului mort, Cristian Danciu a afirmat că aceasta va fi ajutată financiar, conform Legii 360 privind statutul polițistului, cât și a acordului colectiv încheiat de Sindicat cu MAI.

„Dar au fost și cazuri concrete când familiile nu au fost susținute financiar sau a trebuit să facem intervenții majore la factorii de la București ca să se respecte legislația. Nu e un aspect necunoscut că, în MAI, atunci când e nevoie să ni se respecte drepturile din lege, nu prea se întâmplă ‘la virgulă’, ci doar obligațiile. La fel și în acest caz, colegii mei care au acționat acolo vor fi cercetați de o anchetă internă ‘la virgulă’ „, a încheiat el.

Criminalul Marcel Lepa, bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul Cristian Amariei (43 de ani), a fost scos astăzi din spital. El nu a mâncat două zile de frică să nu-l ducă polițiștii la toaletă.

Citește și: Prietenul care l-a adăpostit pe criminalul Lepa, reținut la Timișoara. Și-a lovit iubita în stradă


La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.