MENIU CAUTĂ
, de Mihaela Grădinaru

Sistemul antitanc portativ SPIKE-LR, testat în poligonul de la Cincu

Distribuie

Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, judeţul Braşov, desfăşoară astăzi un exerciţiu de tragere de recepţie, testare şi evaluare operaţională a Sistemului antitanc portativ SPIKE-LR, sistem ce face parte din programul de înzestrare al Forţelor Terestre Române.

Acesta se verifică din punct de vedere al capabilităţilor şi cerinţelor de operare în cadrul unor scenarii operaţionale specifice câmpului de luptă, precum şi din punct de vedere al puterii de foc, prin executarea unor şedinţe de tragere pe timp de zi şi pe timp de noapte.

Programul de înzestrare cu Sistemele antitanc portativ SPIKE-LR se va derula între anii 2017 şi 2019, acestea întrând în dotarea brigăzilor de infanterie, cercetare şi vânători de munte, precum şi a regimentelor de artilerie aparţinând Forţelor Terestre Române.

Sistemul antitanc portativ SPIKE-LR are în componenţă unitatea de comandă, racheta şi trepiedul, având următoarele caracteristici tehnico-tactice: distanţa de angajare 200-4000 m, viteza rachetei 130 – 180m/sec, modurile de observare şi tragere pe timp de zi şi pe timp de noapte sau în condiţii meteo nefavorabile.

Sursa Foto – Agerpres

Citește și: VIDEO. După eliberare, un interlop din Bihor îi amenință pe anchetatorii care l-au închis

Citește mai multe despre Cincu pe Libertatea.

Comentarii