Protocolul dintre DSU și TVR prevede ca în cazul unor situații de urgență, precum cutremure de mare magnitudine, fenomene meteo periculoase, atac aerian, urgențe radiologice, accident nuclear sau chimic, emisia Televiziunii Publice va fi întreruptă. Pe ecrane va fi afișat un mesaj din partea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, vor fi prezentate informații despre producerea fenomenului, unde a avut loc, dar și despre măsurile pe care trebuia să le ia populația în astfel de situații.

TVR va transmite, miercuri, și primul mesaj privind desfășurarea unui exercițiu de testare și verificare a sistemelor de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

„Mesajul va explica ce înseamnă fiecare sirenă in parte: alarmare, pre-alarmare aeriana, încetarea alarmei. Amintim că exercițiile de testare și verificare a sirenelor au loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni la nivelul întregii țări”, au precizat reprezentanții Ministerului de Interne.

Sistemul rapid de informare a populației în caz de catastrofe majore a fost testat

sursă foto: Facebook MAI

Totodată, reprezentanții Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) au anunțat în toamna lui 2017 că urmează să implementeze noul „Sistem Alert” de avertizare prin SMS în cazuri de urgență.

Potrivit Autorității, sistemul ce urmează a fi implementat va folosi tehnologia ‘cell broadcast messages, care va permite transmiterea simultană a unui mesaj de alertă către toți utilizatorii de telefoane mobile aflați într-o anumită zonă a unei rețele de telefonie mobilă, după modelul sistemelor de alertă funcționale în alte state europene.


Citește și Prima inflație din istoria omenirii a fost acum 2.000 de ani. Aurul luat de Traian din Dacia a scăzut puterea de cumpărare în imperiu!


 

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit