MENIU CAUTĂ

Slujba de înmormântare a Regelui Mihai I va fi oficiată la Curtea de Argeș. Trenul Regal va circula cu viteză redusă în mai multe localități

Distribuie

Slujba de înmormântare a Regelui Mihai I va fi oficiată  la Curtea de Argeș, după care sicriul va fi purtat într-o procesiune până la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală aflată în apropiere, unde se află locul de veci, a anunțat Biroul de presă al Casei Majestății Sale.

Sâmbătă, la ora 14,40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai și în care vor călători Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa.

Trenul Regal  va circula cu viteză redusă în mai multe localități

„Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localități: Chitila (ora 14,51) — Titu (ora 15,41) — Pitești (ora 16,46). Toți cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt așteptați în gara orașului lor”, se precizează în comunicat.

Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeș, unde prezența presei și a publicului va fi permisă. Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală și Regală.

La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeș. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40. Prezența presei nu va fi permisă în cele două incinte, nici înainte, nici pe parcursul celor două ceremonii funerare. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele șapte zile după înmormântare.

Imaginile cu sicriul Regelui Mihai lăsat singur în Biserica Ortodoxă din Lausanne au fost făcute publice pe o rețea de socializare de jurnalista Alexandra Tănăsescu. Aceasta a scris și că, imediat după slujbă, Principesele Elena și Sofia au plecat de la biserică, lăsând din nou sicriul singur în biserică.


VIDEO|”Români până la moarte”, episodul 2. Grecia, acum 6 ani. Mort și pierdut pe plantație

Citește mai multe despre Curtea de Argeș și inmormantare pe Libertatea.

Comentarii