În procesiune a fost purtată și racla cu moaștele Sfintei Tecla, adusă la Mitropolia Moldovei și Bucovinei de la Mănăstirea Neamț, informează Agerpres.ro.
„Această procesiune vine să ne aducă aminte nouă, oamenilor, că venim de la Dumnezeu și ne întoarcem la Dumnezeu, pentru că noi plecăm dintr-un punct și ne întoarcem în același punct după un traseu pe care îl parcurgem, iată, prin lume, prin oraș. La asta face referire acest pelerinaj. Faptul că mergem împreună cu sfinții, cum și călătorim cu sfinții către Dumnezeu, ca să ajungem acolo de unde am venit fiecare”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
Aproape 70 de clerici veniți din toate lăcașele de cult ale Arhiepiscopiei Iașilor au participat la procesiunea. Lor li s-au alăturat un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și călugărițe din mănăstirile Moldovei și un grup de 165 de măicuțe.
Soborul impresionant, care a purtat racla pe Calea Sfinților, a fost însoțit de jandarmi și de „Lupii Negri”, militari ai Brigăzii 15 Mecanizate, care au purtat făclii pe tot parcursul drumului.
Veniți cu miile, oamenii spun că, an de an, se roagă la moaștele Cuvioasei, despre care cred că ar face minuni. Cei mai mulți respectă cu sfințenie tradițiile de Sfânta Parascheva.
La procesiune a participat și Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
Cele două racle au fost depuse în baldachinul special amenajat în curtea Caderalei Mitropolitane din iași pentru ca pelerinii să se poată închina la ele până pe 15 octombrie.
Peste 100.000 de oameni au participat la pelerinajul de Sfânta Parascheva, în 2016.
Sursă foto: doxologia.ro
Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Carmen Brumă se uită doar la genericul emisiunii lui Mircea Badea. Apoi alege …somnul de frumusețe!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro