De Cristian Anton, Cătălin Hopulele,

Șeful SMURD Iași a declarat că solicitarea de transfer către Iași a venit la 17.35, cu 15 minute după ce, în întreaga țara, piloții de pe elicopterele SMURD încheie programul fiindcă se întunecă și nu mai pot zbura noaptea.

În ciuda tuturor discuțiilor din ultimele luni pe acest subiect, doar de la Mureș și București se zboară noaptea, explică prof.dr. Diana Cimpoeșu, iar la Iași elicopterul era deja în hangar.

”Decizia se ia în funcție de răsăritul și apusul soarelui”

„Nu mai exista permisiune pentru zbor. Și chiar dacă ar fi plecat în acel moment spre Neamț, acolo nu puteau ateriza fiindcă se înnopta și nu era o zonă amenajată.

Dacă era o solicitare din Suceava, spre exemplu, era o altă discuție fiindcă la Suceava este aeroport, luminat și balizat corespunzător.

Spre Neamț nu ar fi avut unde să aterizeze noaptea, nu erau condiții. Puteau zbura din Iași, dar nu puteau ateriza acolo, deci solicitarea a fost făcută după încheierea activității elicopterului la momentul respectiv.

Nu e o decizie pe care o ia Iașul, se ia în funcție de răsăritul și apusul soarelui la nivel național”, a explicat prof.dr. Diana Cimpoeșu.

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”
Recomandări

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”

 

Aceasta a mai spus că medicii ar fi putut să intervină oricum doar în cazul în care bărbatul ar fi fost resuscitat cu succes și era nevoie de un transfer la Iași pentru o intervenție neurochirurgicală, dar din informațiile acesteia, cauza decesului a fost stopul cardio-respirator.

A ajuns la spital după 3 ore de la apelul 112

Un bărbat a murit sămbătă seara la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde a ajuns în comă și cu politraumatisme la mai bine de trei ore după apelul de salvare la 112.

Bărbatul a stat peste o oră în râul Tarcău, pentru că primul echipaj sosit la fața locului nu a putut să-l scoată de acolo, fiind nevoit, la rândul său, să sune la 112 pentru a chema pompierii în ajutor.

Ulterior, cadrele medicale de la spital au chemat în ajutor și elicopterul SMURD de la Iași, dar acesta nu a mai putut ajunge.

Citeşte şi:

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA! 

Ucisă de indiferenţă. Povestea unei fete de 18 ani care a fost asasinată la scurt timp după ce a depus mărturie într-un dosar de trafic de minori

POVEȘTI DIN BUCUREȘTI | Sinagoga cu pereții tristei aduceri-aminte

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente

Urmărește cel mai nou VIDEO