MENIU CAUTĂ
06 Iul. 2017 08:53

Șoc pentru o elevă din Dolj: Lucrare de 10 la matematică, notată cu 1!

Distribuie

Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2017 a fost cumplită pentru o elevă din Dolj care, când a vrut să își verifice media, a aflat că a luat la matematică nota 1, adică punctul din oficiu!

Eleva a Colegiului Național „Elena Cuza din Craiova a primit nota 1 la matematică, deși lucrarea ar fi în realitate de 10, a anunțat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Respectiva candidată este absolventă a profilului științe ale naturii și are note mari la celelalte probe scrise.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Educației Naționale, eroarea s-a produs în cazul candidatei Andreea Ioana Staicu, care la proba scrisă de la limba și literatura română are 9,05, iar la proba la alegere, susținută la anatomie și fiziologie umană, a obținut nota 10.


Elevele care au promovat examenele cu media 10 și vor să rămână în România


Situația nu era doar una de orgoliu, ci nota 1 la Matematică a venit și cu respingerea la examenul de Bacalaureat, așa că șocul a fost mare.

'Am avut de rezolvat situația unei eleve care a fost afișată ca «respinsă», dar aceasta a promovat bacalaureatul cu medie mare. Este absolventă a Colegiului Național «Elena Cuza». În cazul ei, la afișarea inițială la proba de matematică apare ca având nota 1, de fapt este 10. Situația s-a rezolvat. Eleva este promovată, dar în aplicație apare deocamdată afișată ca respinsă. Situația va fi reglată după contestații, a explicat inspectorul școlar general Monica Sună pentru Gazeta de Sud, adăugând că totul a fost o eroare umană și că a fost sesizată comisia națională.

Promovabilitatea de anul acesta la examenul de Bacalaureat este de 71,4% la nivelul întregii țări, înainte de contestații, și nu mai puțin de 97 de elevi din întreaga țară au obținut media generală 10. Sibiu, Bacău, Iaşi şi Cluj sunt judeţele cu cea mai mare rată de promovare.


N-are diplomă, dar arată cu degetul. Primarul din comuna unde niciun elev nu a luat Bacul dă vina pe profesori: „De trei ani strig să facă meditaţii'

Comentarii