Sofia-Emilia Popa, din Călărași, are doar 4 ani și jumătate, dar mâna destinului a așezat-o în chip cumplit și nedrept în vâltoarea unei lupte crunte pentru supraviețuire. De curând, părinții au aflat că în trupul micuței lor s-a cuibărit o boală îngrozitoare, căreia medicii din România nu îi găsesc leac. Șansa copilei diagnosticate cu ependimom anaplazic de gradul III – o formă extrem de agresivă de cancer cerebral – este un tratament pe care trebuie să-l primească cât mai repede în Austria. Însă ca să ajungă la oncologii vienezi, ca să spere la viață, Sofia-Emilia are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea strânge cei peste 200.000 de euro necesari procedurilor medicale salvatoare.
O copilă născută prematur, cu doar 800 de grame, care în primele luni de viață a fost internată la Reanimare și chiar a suferit o complicată intervenție chirurgicală pe creier din cauza hidrocefaliei care îi amenința viața. Dar Sofia-Emilia e o luptătoare care a reușit să treacă peste toate suferințele ce o copleșiseră încă de când era bebeluș. Acum însă, la doar câțiva ani distanță de acele momente de răscruce din viața ei, soarta o încearcă din nou.

De astă-dată, lucrurile sunt mult mai grave și nu au nicio legătură cu trecutul, cu acel vis urât ce fusese dat uitării. Iar fiecare zi scursă fără ca fetița să primească tratament nu face decât să hrănească boala cumplită care i s-a cuibărit în trup. De fapt, în cap, în spatele frunții, unde medicii i-au descoperit o tumoră de mărimea unei portocale.

Sofia-Emilia, diagnosticată acum două luni

Nu au trecut mai mult de două luni de când Sofia-Elena a fost diagnosticată cu ependimom anaplazic de gradul III. O formă de cancer cerebral despre care specialiștii care au examinat-o pe fetiță spun că este deosebit de agresivă, cu evoluție imprevizibilă. Copila trecea prin inexplicabile reprize repetate de plâns și abia dacă-și mai putea folosi mâna stângă, afectată sever de formațiunea tumorală care îi apăsa pe creier și care forma un edem cerebral extrem de periculos. De aceea, la scurt timp de la depistarea tumorii în lobul frontal, neurochirurgii oncologi de la Spitalul Marie Curie din Capitală au luat decizia să o opereze pentru a înlătura tumora care îi putea fi fatală.
În lupta cu cancerul cerebral, Sofia-Emilia are nevoie de peste 200.000 de euro. Copila suferă de o formă extrem de agresivă a bolii ce poate fi tratată în Austria
Sofia-Emilia, la scurt timp după operația în care medicii de la Spitalul Marie Curie i-au extirpat tumora de pe creier

Medicii români se feresc să o trateze postoperator pe fetiță

Operația pare să fi fost un succes, atâta vreme cât starea generală a Sofiei-Emilia este mult mai bună, iar durerile de cap au dispărut. Însă lupta cu cumplita maladie care o poate ucide este departe de a se fi încheiat. Pentru ca micuța să aibă șanse de supraviețuire, trebuie să facă, obligatoriu, o terapie postoperatorie. Un tratament pe care toți doctorii români care au consultat-o se feresc să-l aplice. Fie că e vorba de radio sau de chimioterapie.

„E singura șansă de supraviețuire a copilei noastre”

„E groaznic… Ne uităm la copila noastră și nu avem ce să-i facem… Nu vă puteți imagina cât de dureros este… După operație, nimeni nu îi mai dă niciun tratament și asta nu e bine pentru ea. Nu ia nici măcar o pastilă… Chiar dacă acum se simte ceva mai bine. Medicii români spun că nu știu cum să o trateze… Suntem disperați… De aceea, am trimis actele ei medicale în mai multe țări din Europa…

Am reușit, până la urmă, să obținem programare la Spitalul MedAustron, Wiener Neustadt, din Austria. Acolo, Sofia-Emilia va face mai multe ședințe de radioterapie, dar și toate analizele pe care le vor cere specialiștii vienezi. Pentru că ei vor să-și facă propriile investigații medicale. E singura șansă de supraviețuire a copilei noastre”, ne-a povestit Alexandra Popa, 33 de ani, mama Sofiei-Emilia.

Însă pentru ca Sofia-Emilia – aflată în programul de susținere al Fundației Ringier România să spere că va putea ieși învingătoare din încleștarea cu teribila maladie ce îi poate fi fatală, are nevoie de ajutor. Mai mult ca oricând, copila suferindă, dar extrem de curajoasă – căreia boala nu i-a furat zâmbetul și nici bucuria de a cânta la orga ei preferată – are nevoie de prieteni care să-i fie aproape.

Să o ajute să strângă banii pentru tratament. Este vorba de peste 200.000 de euro, estimează Cristian și Alexandra Popa, părinții micuței, sumă pe care le este imposibil să o strângă, cu toate eforturile financiare pe care le fac.  

„Sperăm cu disperare în ajutorul cât mai multor oameni!”

„Fetița noastră este o luptătoare. Când era bebeluș, a mai trecut prin situații grele din care, cu ajutorul lui Dumnezeu, a ieșit. Asta ne dă speranțe că Sofia-Emilia va învinge în lupta cu această boală cumplită și se va putea bucura de copilărie, de viață. Dar singuri nu putem duce lupta până la capăt… Noi am făcut tot ce e omenește posibil… Acum, avem nevoie de ajutor… Avem nevoie ca de aer de cei peste 200.000 de euro pentru tratamentul din Austria.

Am reușit să trimitem acolo (n.r. – Spitalul MedAustron, Wiener Neustadt, din Austria) 83.000 de euro, un avans la procedurile medicale care vor urma. Bani strânși tot cu ajutorul oamenilor, prin licitații, donații, evenimente caritabile. Dar nu e suficient pentru a ne salva copila… Pe Facebook avem o pagină de susținere «Alături de Emilia», unde prietenii fetiței noastre încearcă să ne fie de ajutor cu ce pot. Sperăm cu disperare în ajutorul cât mai multor oameni!”, este apelul pe care îl face mama Sofiei-Emilia, fetița bolnavă de cancer cerebral.

 

Cei care doresc să o ajute pe Sofia-Emilia o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «SOFIA-EMILIA».

Donează prin SMS, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
PARTENERI - GSP.RO
„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Playtech.ro
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Observatornews.ro
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Horoscop 30 iulie 2021. Săgetătorii scot la lumină anumite adevăruri, unele dintre ele foarte dureroase
HOROSCOP
Horoscop 30 iulie 2021. Săgetătorii scot la lumină anumite adevăruri, unele dintre ele foarte dureroase
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Știrileprotv.ro
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
(Publicitate) Când merită să îți plătești creditele în avans
PUBLICITATE
(Publicitate) Când merită să îți plătești creditele în avans