Solstiţiul de vară 2016 este însă un eveniment special, care se produce foarte rar. El coincide cu luna plină, fenomen care nu a mai avut loc de 68 de ani. Potrivit Daily Mail, solstiţiul de vară 2016 coincide cu luna plină care poartă numele de ”strawberry moon”, iar acest lucru înseamnă că în emisfera nordică luna plină va fi mai mare decât de obicei.
Astrologul american Timothy Halloran a înregistrat un clip în care a dorit să avertizeze pe toată lumea că suprapunerea solstițiului de vară 2016 și a lunii pline ar putea deveni pereiculoasă. El spune că fenomenul poate influența negativ oamenii și îi poate face să aibă comportament bizar, stări de agitație sau halucinații.
El merge mai departe chiar, spunând că oamenii trebuie să aibă mare grijă în acest zile, deoarece pot ajunge la acte necugetat, precum crima.
Solstiţiul de vară 2016. Pe ce dată pică și ce spune tradiția
Solstiţiul de vară 2016. Totuși, oamenii de știință în contrazic pe Halloran. Jean-Luc Margot, profesor de astronomie planetară la University of California spune că actitivarea lunii nu afecteaz în nici un fel existența umană și activitățile lui. ”Absența uneii influențe lunare asupra oamenilor a fost demonstrată în cazul mai multor evenimente, cum ar fi: accidente, rezultate operații, vindecarea cancerului, nașterea, complicații la naștere, depresie, comportament violent sau chiar criminalitate”, spune profesorul.
Solstiţiul de vară 2016. Această zi este cea mai lungă din an, marcată de o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui. După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.