MENIU CAUTĂ
25 Aug. 2018 22:00

Soneria inteligentă, invenția realizată de doi tineri din Iași. Poate fi programată și controlată de la distanță

Distribuie

Soneria inteligentă, invenția realizată de doi tineri din Iași, ar putea deveni dispozitivul care nu ar trebui să lipsească din nicio școală. Pasionați de inventică, Rareș Josanu și David Burcovschi au creat soneria despre care spun că poate deveni atât în sprijinul elevilor, cât și al profesorilor deoarece poate fi programată și controlată de la distanță prin Internet.

Cei doi ieșeni au construit de la zero soneria inteligentă pe care au denumit-o „Salvați de clopoțel', scrie bzi.ro.

„Soneria poate fi programată și controlată de la distanță. Ea poate fi montată în orice școala și ține cu succes locul elevului de serviciu. Practic, noi o putem programa să sune la o anumită ora, în fiecare zi”, a precizat Rareș Josanu, conform sursei citate.

Tinerii din Iași spun că au creat un soft special prin care poate fi controlată soneria.

„Deja am trimis proiectul nostru la o fabrică din China, iar în curând dispozitivul va fi construit industrial. Mai apoi, putem încheia contracte cu școlile din Iași și nu numai”, a spus David Burcovschi.

Reprezentantii Liceului Economic nr. 2 din Iași au semnat deja un contract pentru ca tinerii să monteze un astfel de dispozitiv.

Rareș Josanu și David Burcovschi spun că acest proiect este pentru ei o provocare.

„Am început acest proiect în luna decembrie a anului trecut. Au fost câteva probleme, dar le-am rezolvat ușor. Placa de bază a fost construită de mine de la zero. Fabrica din China va produce aceste placi în numar mare”, a explicat Rareș.

Ieșenii spun că soneria inventată de ei este unică. În lume mai există dispozitive asemănătoare, care nu pot fi însă controlate prin intermediul Internetului, cum este gadget-ul lor.

sursă foto: bzi.ro


Citește și VIDEO/Mircea Nistor, profesorul olimpicilor la Robotică: Sistemul de învățământ românesc este ca o cantină săracă, ce are meniu fix, nu foarte apetisant!'


 

Citește mai multe despre Iași și scoala pe Libertatea.

Comentarii