Soprana Angela Gheorghiu devine cetățean de onoare al orașului București

11 septembrie 2017 17:07 De: ,

Primăria Capitalei a votat, luni, în ședință, acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei sopranei Angela Gheorghiu.

„Vocea unică şi uimitoarea prezenţă scenică au transformat-o pe soprana Angela Gheorghiu într-un superstar al operei internaţionale: la Royal Opera House în ”La Boheme”, la Metropolitan Opera New York, la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată mult-aclamatul ”La Traviata”, în 1994, legendara reprezentaţie pentru a cărei transmitere tv în direct BBC şi-a întrerupt programul”, se arată în expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei afirmă că acordarea titlului de cetăţean de onoare reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local.

Pentru cariera sa, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor din partea ministerelor Culturii din Franţa şi România.

Citește și:

În prima zi de școală, președintele Iohannis critică aspru sistemul de învățământ românesc: ”În România anului 2017, soluția salvatoare este reîntoarcerea la metode de mult apuse”

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro