Mergi direct la conținut »
Sorin Blejnar a fost denunțat de Pinalti
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Sorin Blejnar a fost denunțat de Pinalti la DNA. Gheorghe Ștefan: Dame de companie au asistat la discuții despre comisioane de milioane de euro pe Coasta de Azur

De Petre Dobrescu,

Sorin Blejnar a fost denunțat de Pinalti la Direcția Națională Anticorupție. Fostul șef ANAF, trimis după gratii pentru trafic de influență, ar fi discutat despre comisioane de milioane de euro în fața unor dame de companie. Întâlnirile aveau loc pe Coasta de Azur pentru a pune la cale afaceri cu banii statului. Dezvăluirile au fost făcute de fostul lider PDL, Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, care a furnizat aceste informații procurorilor anticorupție, scrie Digi24.ro

Ad placeholder

Sorin Blejnar a fost arestat preventiv pentru 30 zile într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență. Cel care l-a denunțat este Gheorghe Ștefan, fosutl primar din Piatra Neamț, zis și „Pinalti”. Fostul lider le-a mărturisit anchetatorilor că a discutat cu Sorin Blejnar pe Coasta de Azur despre comisioane de milioane de euro pe care fostul șef al ANAF le-ar fi primit de la un om de afaceri. La discuții ar fi asistat și dame de companie, susține Gheorghe Ștefan.

Sorin Blejnar a fost denunțat de Pinalti la DNA. Gheorghe Ștefan a aranjat negocieri de lux pe Coasta de Azur

Destinuirile au loc la mai puțin de o lună de când judecătorii de la Instanța Supremă l-au condamnat pe Gheorghe Ștefan la șase ani de închisoare în dosarul Microsoft. Acum, fostul edil le-a povestit procurorilor anticorupție că, în 2011, a intermediat și a asistat la o discuție între șeful Fiscului de atunci, Sorin Blejnar, și un om de afaceri dispus să obțină mai multe contracte scoase la licitație.

Denunțul lui Gheorghe Ștefan a fost menționat de judecător în decizia de motivare a arestării lui Sorin Blejnar.

„Martorul Gheorghe Ştefan, poreclit Pinalti, a învederat faptul că a asistat la o discuţie în care martorul Berdilă Horaţiu i-a spus inculpatului Blejnar Sorin că intenţionează să câştige contracte de IT la licitaţiile organizate de ANAF şi că, dacă îl va ajuta în acest sens, este dispus să îi remită un procent cuprins între 10 şi 20 la sută din valoarea contractelor negociate”, se arată în motivarea Tribunalulu Prahova.

Întrebat dacă a luat bani pentru a intreveni, Sorin Blejnar a spus, înainte de a intra la audieri, că nu-l cunoaște pe Horațiu Berdilă.

Martorii, care au depus mărturie în dosar, susțin că discuțiile au avut loc, în străinătate, departe de ochii anchetatorilor din România.

„Acelaşi martor (Gheorghe Ştefan) declară că în vara anului 2012 s-a întâlnit cu inculpatul Sorin Blejnar la Nisa, care i-a spus că şi-a rezolvat problema cu martorul Berdilă Horaţiu şi şi-a încasat comisionul”, potrivit sursei citate.

Mai mult, întâlnirea de la Nisa din 2012 este confirmată de mărturiile depuse, sub acoperire, de două femei, care i-ar fi însoțit pe Gheorghe Ștefan și pe Sorin Blejnar pe Coasta de Azur.

Ad placeholder

În apărarea sa, Sorin Blenjar susține că, în vara anului 2012, nu avea cum să ajungă la Nisa pentru că se afla sub control judiciar și avea interdicție de a părăsi România. Același Sorin Blejnar a spus că, în luna iunie a aceluiași ani, s-a aflat la Viena.

Sorin Blejnar este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, fostul șef al ANAF ar fi încasat peste 13 milioane de lei, adică 20 la sută din valoarea unor contracte acordate fraudulos firmei Romsys.

Ad placeholder
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare!? ULTIMA ORĂ: Ce plan mârșav a pus la cale
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare!? ULTIMA ORĂ: Ce plan mârșav a pus la cale
Horoscop 15 august 2020. Racii primesc propuneri dintre cele mai îndrăznețe, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP
Horoscop 15 august 2020. Racii primesc propuneri dintre cele mai îndrăznețe, dar nu de asta au nevoie
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close