Mergi direct la conținut »
Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut acuzațiile din dosarul lui Bogdan Olteanu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut acuzațiile din dosarul lui Bogdan Olteanu

Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut acuzațiile din dosarul lui Bogdan Olteanu

Sorin Ovidiu Vîntu recunoaște, vineri, într-o postare pe blogul său, acuzațiile din dosarul lui Bogdan Olteanu.

În (dosarul, n.r.) cu Bogdan Olteanu, lucrurile s-au încheiat în ceea ce mă privește. Voi fi condamnat prin procedură simplificată datorită recunoașterii și voi executa mandatul pe care-l voi primi”, a scris pe blogul personal Sorin Ovidiu Vîntu.

Bogdan Olteanu ar fi făcut trafic de influență

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Naționale, este cercetat în arest la domiciliu pentru trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în această funcție.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

Close
Închide
  Close