Mergi direct la conținut »
Sorina Pintea acuză clinicile private, în cazul falsului medic: "Nu sunt conştiente că trebuie să presteze servicii de calitate, în siguranţă, pacienţilor. Aşa ceva nu se întâmpla în sistemul public!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Sorina Pintea acuză clinicile private, în cazul falsului medic: "Nu sunt conştiente că trebuie să presteze servicii de calitate, în siguranţă, pacienţilor. Aşa ceva nu se întâmpla în sistemul public!"

Sorina Pintea acuză clinicile private, în cazul falsului medic: „Nu sunt conştiente că trebuie să presteze servicii de calitate, în siguranţă, pacienţilor. Aşa ceva nu se întâmpla în sistemul public!”

Ministrul Sănătăţii a atacat dur, miercuri, la Parlament, clinicile private, în urma cazului, prezentat de Libertatea, al falsului medic italian Matteo Politi care a ajuns să facă operaţii în ţara noastră. Sorina Pintea spune că aceste instituţii private nu sunt conştiente că trebuie să presteze servicii de calitate, în siguranţă, pacienţilor şi au toată răspunderea pentru aceste fapte. 

De Valentina Postelnicu,

„Acum se vede că instituţiile private pot să facă mai mult decât face o instituţie publică, din păcate nu în folosul pacientului”, spune ministrul Sănătăţii

„Este o anchetă în curs, şi a Ministerului, şi a Parchetului”, a spus Pintea, precizând că nu ştie să existe plângeri, din partea pacienţilor, pe numele falsului medic. „Plângerile se fac la Colegiul Medicilor, nu la Minister”, a explicat ea.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că instituţia pe care o conduce va scoate „propriile date, pe care apoi le vor corobora cu cele ale Colegiului Medicilor”.

„Eu vreau să mă asigur că nu mai există alte dosare incomplete”, a afirmat ea.

Întrebată cum este posibil ca în 2019 să existe medici fără facultate care să ajungă să facă operaţii, în România, ministrul a răspuns: „Asta înseamnă că instituţiile, clinicile private, nu sunt conştiente de ceea ce trebuie să facă, adică să presteze servicii de calitate, şi în siguranţă, pacienţilor. Vă asigur că în sistemul public, aşa ceva nu se poate întâmpla”.

Sorina Pintea a mai spus că angajatorul este cel care răspunde, pentru că el avea obligaţia de a verifica toate documentele medicului.

Despre un control al activităţii acestor clinici private, Sorina Pintea a spus că „nu sunt pe cont propriu, dar, dacă unii i-au lăsat să fie pe cont propriu, asta este treaba lor”.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

„Am iniţiat controale împreună cu Ministerul de Finanţe, inclusiv pentru acele decontări duble, iar o parte a mediei a spus: Doamne, ce se întâmplă cu privaţii!. Nu, nu au fost niciodată pe cont propriu sau nu ar fi trebuit să fie. De aceea, eu mă bucur că ies la iveală anumite aspecte pe care le-am sesizat, mai demult, dar pentru că nu prezentau importanţă, nu au fost luate în considerare”, a mai spus ministrul.

Ea a adăugat: „Acum se vede că instituţiile private pot să facă mai mult decât face o instituţie publică, din păcate nu în folosul pacientului” .

Sorin Pintea a mai arătat că şi pentru ea a fost o surpriză faptul că s-a sesizat acest caz atât de târziu.

Pintea: Prima sesizare pe care Direcţia de Săntate Publică a avut-o, a fost săptămâna trecută, joi, deşi dosarul era din noiembrie

„Am înţeles că erau din luna noiembrie sesizări. Prima sesizare pe care Direcţia de Săntate Publică a avut-o, a fost săptămâna trecută, joi, deşi dosarul era din noiembrie. Până atunci, nimeni nu a sesizat că ar fi existat vreo problemă”, a afirmat Pintea.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

Întrebată cine poartă vina, Pintea a răspuns: „Colegiul Medicilor nu a eliberat avizul de liberă practică, deci nu. Ministerul Sănătăţii nu a dat recunoaşterea oficială a diplomei, deci nu. Există un aviz, un cod de parafă, dat de Direcţia de Sănătate Publică, întocmit de un funcţionar, pe baza unor documente ilegale, sau în lipsa unor documente, dar care nu putea fi utilizat fără celelalte două, dreptul de liberă practică, plus recunoaşterea oficială”.

Sorina Pintea a mai spus că are informaţii, care nu sunt încă sigure, că medicul fals avea şi o poliţă de malpraxis, din februarie 2018, care teoretic se eliberează din nou, pe baza celor trei documente”.

Despre schimbare legislaţiei, Pintea a spus că nu este neapărat nevoie de acest lucru. „Repet, trebuie văzut ce se întâmplă în toate instituţiile sanitare, publice sau de stat. Trebuie să fie aceleaşi unităţi de măsură. Şi da, apropo de legislaţie, raportările instituţiilor private trebuie să fie identice cu cele publice”, a mai spus ea.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP), singura instituție care i-a dat aviz medicului fals Matteo Politi, a reacționat și a anunțat că a demarat o anchetă internă pentru a verifica modul în care i-a fost eliberată parafa escrocului.


Citeşte şi:

Close
Închide
  Close