Mergi direct la conținut »
Ministrul Sorina Pintea critică declarațiile purtătorului de cuvânt de la Maternitatea Giulești: "Lucrurile sunt incalificabile!"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Sorina Pintea critică declarațiile purtătorului de cuvânt de la Maternitatea Giulești: "Lucrurile sunt incalificabile!"

Ministrul Sorina Pintea critică declarațiile purtătorului de cuvânt de la Maternitatea Giulești: „Lucrurile sunt incalificabile!”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că nu este nevoie ca Maternitatea Giulești să fie închisă și că situația de acolo se va rezolva doar cu sistarea internărilor. Totodată, ea a criticat declarațiile purtătorului de cuvânt al unității, care a spus că părinții nu au motive să dea spitalul în judecată, dar și "să fie atenți, că va pleca personalul în străinătate".

Pintea a declarat că sistarea internărilor este o măsură suficientă pentru a rezolva situația din Maternitatea Giulești.

„Lucrurile vor fi ținute sub control. Bebelușii internați joi seară sunt de fapt reinternări, nu sunt cazuri noi. E vorba tot de bebeluși născuți în maternitatea Giulești”, precizează Sorina Pintea.

Ministrul s-a arătat „surprinsă” de declarațiile purtătorului de cuvânt al Maternității Giulești, care a declarat că părinții bebelușilor nu au motive să dea spitalul sau medicii în judecată.

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt incalificabile, eu nu pot să iau măsuri împotriva purtătorului de cuvânt. Este apanajul conducerii spitalului să o facă”, a declarat Sorina Pintea într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești, Doru Pană, a declarat că părinții bebelușilor infectați cu stafilococ auriu nu ar trebui să dea în judecată unitatea, deoarece „personalul va pleca în străinătate”. El susține că „în afară sunt apărați de legi”.

Până acum, există 17 cazuri de bebeluși cu suspiciuni de infecție cu stafilococ auriu, născuți la Maternitatea Giulești. O parte dintre aceștia sunt internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.


Citește și: Lupii din filmul oficial de prezentare a României sunt de fapt din Norvegia! Pe site-ul sursă, imaginile costă între 50 și 169 de euro


 

Close
Închide
  Close