De Simona David, Cristian Otopeanu,

UPDATE 3 martie, ora 21:55 Avocaţii Sorinei Pintea au solicitat explicaţii directorului Centrului de reţinere şi arestare preventivă a Poliţiei Capitalei, după ce fostul ministru al Sănătăţii a fost dus la Policlinica MAI în cătuşe și expus presei „în această postură umilitoare și degradantă”. Detalii și cele opt întrebări ale avocaților, aici.

UPDATE 3 martie, ora 20:55 După aproximativ oră și 30 de minute, Sorina Pintea a ieșit de la policlinica MAI și va ajunge din nou în arestul Poliției Capitalei. Zeci de jurnaliști au așteptat-o la ieșire, dar Sorina Pintea nu a rostit niciun cuvânt.

Fostul ministru a purtat cătușe la mâini, acoperite de o pătură. Sorina Pintea era îmbrăcată în trening, iar imaginile au arătat-o înlăcrimată și umflată la față, total schimbată la față comparativ cu perioada în care era ministru al Sănătății.

Conform Realitatea PLUS, Pintea a fost adusă la policlinica MAI pentru a i se face un control neurologic, așa cum prevede procedura pentru persoanele aflate în arest preventiv.

UPDATE 3 martie, ora 20:30 „O persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, a fost condusă într-un centru medical de diagnostic şi tratament, din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un  consult  medical de specialitate”, a transmis Poliţia Capitalei.

Programul pentru achiziționarea de calculatoare pentru copiii săraci, inaccesibil de 16 ani. Profesor de la sat: “Nici unul dintre elevii mei nu se încadrează în condițiile absurde”
Recomandări

Programul pentru achiziționarea de calculatoare pentru copiii săraci, inaccesibil de 16 ani. Profesor de la sat: “Nici unul dintre elevii mei nu se încadrează în condițiile absurde”

 

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost dusă luni spital, după ce duminică seară a acuzat stare de rău în arestul poliției. Ea a fost consultată la Spitalul Sfânta Maria din București, iar apoi s-a întors în arest.

UPDATE 16:40 Cristian Burcioiu, jurnalist Libertatea, a oferit în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX detalii despre situația fostului ministru al Sănătății, arestat preventiv.

„Fostul ministru al Sănătății a devenit un arestat-problemă pentru polițiști și pentru pesonalul medical de la arestul central, încă de la momentul încarcerării”, a spus jurnalistul.

Apoi a continuat: „Cu toate că a trecut cu bine testele medicale care se fac oricărui arestat preventiv înainte de a fi încarcerat și introdus în celulă, la scurt timp după ce a avut o discuție cu asistentul medical al arestului, Sorina Pintea a acuzat stări de rău, vărsături, dureri”. Detalii aici.

Două măști pierdute în starea de alertă. Scenetă mută dintr-un salon de frizerie
Recomandări

Două măști pierdute în starea de alertă. Scenetă mută dintr-un salon de frizerie

 

UPDATE 15.05 Sorina Pintea a fost dusă înapoi îjn arest, după un control medical la Spitalul Sf Maria, informează Poliția Capitalei.

„Persoana privată de libertate (Sorina Pintea – n.r.), în baza unui mandat de arestare preventivă, a fost condusă într-un spital din București, din rețeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. La acest moment, persoana în cauză a fost reintrodusă în Centrul de Retinere și Arestare Preventivă”, precizează Pioliția Capitalei.

UPDATE 12.07: Potrivit unor surse medicale, Sorina Pintea a ajuns la spital.

UPDATE 11.37 Poliția Capitalei a confirmat transferul unui arestat preventiv la spital.

”Medicul din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă nr 1 a recomandat ca o persoană privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, să fie internată într-un spital din București, din rețeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pe parcursul internării, paza va fi asigurată de Serviciul Independent de Reținere și Arestare Preventivă”, precizează Poliția Capitalei într-un comunicat.

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

Sorina Pintea va ajunge la Sitalul Sfânta Maria din Capitală, potrivit unor surse Libertatea.


UPDATE 11.15 Sorina Pintea este transferată luni dimineață din arestul poliției la spital, informează Mediafax, citând surse din anchetă.

Fostul ministru al Sănătății ceruse încă de duminică seară să fie dusă la spital, pentru că se simte rău.

Recent, Sorina Pintea a anunțat că tocmai și-a revenit după o perioadă lungă în care s-a confruntat cu o boală autoimună.


Printr-o cerere transmisă de avocații săi, Sorina Pintea solicită să fie transferată de urgență la Spitalul Sfânta Maria, susținând că starea de sănătate i s-a agravat duminică seară.

Duminică dimineața, aflată în Arestul Poliției Capitalei, Sorina Pintea ceruse o ambulanță pentru că se simțea rău. Medicii de pe ambulanță i-au administrat o perfuzie.

Cu ceva timp înainte, Sorina Pintea anunțase public că ar suferi de o boală autoimună.

Sorina Pintea cere să fie internată sub pază la Sfânta Maria, la un anumit medic, pentru că este necesar să-i fie făcute investigații medicale și să primească tratament medical. În cererea scrisă de avocați sunt date o serie de detalii cu privire la starea de sănătate a fostului ministru.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru luare de mită, fiind acuzată că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei, sumă ce reprezintă 7% din valoarea unui contract de lucrări la Spitalul Județean Baia Mare, al cărui manager este.

Potrivit referatului DNA, Sorina Pintea „a demonstrat un nivel ridicat de perseverență infracțională”, iar reacția ei în momentul în care a aflat ce sumă va lua mită a fost „super tare”.

Avocații fostului ministru susțin că Pintea este victima unei înscenări.


Citeşte şi:

Avocații Sorinei Pintea susțin că fostul ministru este „victima unei înscenări”

De ce a fost arestată Sorina Pintea: „A demonstrat un nivel ridicat de perseverență infracțională” – Referat DNA

Mediafax: Sorinei Pintea i s-a făcut rău în arest. A fost chemată o ambulanță

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați