MENIU CAUTĂ

Opera bate filmul! Spectacol pe scene plutitoare și cu proiecții 3D, buget de 200.000 de euro

Distribuie

Pentru prima dată în România, opera Tosca de Puccini va fi pusă în scenă într-un parc. Directorul Operei din Craiova, Antoniu Zamfir, a povestit la Libertatea Live cum este posibil să îmbini opera clasică și proiecțiile 3D în aer liber.

Am ales un spațiu diferit de Piața Prefecturii, unde am desfășurat Carmina Burana și Carmen în anii trecuți, și iată că acest mirific spațiu din Parcul Romanescu ne-a inspirat să încercăm realizarea acestui spectacol”, a declarat pentru început managerul Operei din Craiova, care a adăugat că momentan încă se află la stadiul construcției decorurilor și a scenelor.

Evenimentul muzical va aduce în Bănie soliști de prim rang în arta lirică la nivel mondial, protagoniștii fiind celebrul tenor Ramón Vargas (Mario Cavaradossi), soprana Joanna Parisi (Floria Tosca) și baritonul Alberto Gazale (Baronul Scarpia), conducerea muzicală fiindu-i încredințată maestrului Walter Attanasi. Regizorul artistic este Antoniu Zamfir, iar scenografia este semnată de Rasvan Drăgănescu. Și pentru că o asemenea desfășurare de forțe și de talente necesită și un buget pe măsură, Opera din Craiova își va onora blazonul de evenimente cu o sumă considerabilă.

Bugetul inițial ne-am gândit să nu depășească 200.000 de euro, asta însemnând de la onorariile acestor mari artiști până la închirierea celor două scene și construcția efectivă a unei scene noi, aceste proiectoare 3D, care necesită 25.000 de lumeni. Noi nu deținem niciunul dintre aceste proiectoare care sunt foarte scumpe, iar pentru spectacol avem nevoie de trei sau patru, încă suntem în discuții cu italienii care se vor ocupa de proiecții. Însă dacă vom depăși cu câteva mii de euro acest buget nu cred că va fi o mare problemă, pentru că până la urmă va rămâne un eveniment filmat, va rămâne o carte de vizită a Operei Române Craiova”, a mai precizat Antoniu Zamfir la Interviurile Libertatea Live.

Încă mai sunt disponibile bilete în zona lacului și publicul poate vedea spectacolul de pe pontoane plutitoare special amenajate cu canapele, dar și din bărcile care pot fi închiriate înainte de începerea spectacolului. Practic, publicul va avea la dispoziție o zonă VIP de aproximativ 300 de scaune, un număr de minim 20 de bărci dar și împrejurimile lacului, care pot găzdui peste 2000 de persoane. Spectacolul este un eveniment cultural organizat de Opera Română Craiova cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova și este primul eveniment de asemenea amploare care are loc în România.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV. Cum vor arăta fântânile de la Unirii, după modernizare

 

Citește mai multe despre Craiova și operă pe Libertatea.

Comentarii