Astfel, urmează să primească bani Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul Clinic de Boli Infecţionase, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, Institutul Inimii, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Militar de Urgenţă sau Spitalul de Boli Psihice Borşa, scrie monitorulcj.ro. Pe anul 2016, în bugetul judeţului Cluj la capitolul “Sănătate” s-a aprobat suma de 10.029.050 lei, şase spitale urmând a beneficia de 9.029.050 lei, 1 milion rămânând ca şi rezervă.
Potrivit proiectului de hotărâre, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii va primi suma de 1,5 milioane de lei bani care vor merge către achiziţionarea mai multor aparate medicale, dar şi pentru reparaţii curente la secţiile de nefrologie. O altă parte din bani va merge pentru achiziţionarea unei instalaţii de avertizare pentru siguranţa la incendiu pentru Secţia de Pediatrie II, iar suma de 111.000 lei (aproape 25.000 de euro) va fi folosită, potrivit proiectului de hotărâre, pentru “întocmire documentaţie pentru obţinerea autorizaţiei de securitate de incendiu UPU, ATI, ORL, Chirurgie”.
Imediat după tragedia din Colectiv, ISU Cluj a demarat verificări şi a amendat zeci de baruri, discoteci sau cluburi, în timp ce sute de şcoli şi probabil zeci de spitale din judeţul Cluj funcţionează fără autorizaţii de la pompieri. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj spun că, pe fondul tragediei din clubul Colectiv, prioritară este verificarea barurilor, nu a şcolilor sau spitalelor.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro