De Cristina Radu,

UPDATE 10.45 – La scurt timp după ce Ministerul Sănătății a anunțat închiderea spitalului din Suceava, și Ministerul Apărării a decis să închidă Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, după ce doi angajați au fost confirmați cu coronavirus.


În 48 de ore s-ar putea redeschide Unitatea de Primiri Urgențe, care va funcționa cu medici din iași și de la clinici private din Suceava, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Cât timp va fi închis, spitalul va fi dezinfectat.

Pacienții cu COVID-19 vor fi mutați la secția de Boli Infecțioase a spitalului, care funcționează într-o altă clădire, dotată cu 248 de paturi. În prezent sunt ocupate 108 dintre ele.

Pacienții cu rezultate negative la testele pentru coronavirus care nu reprezintă urgențe vor fi izolați și tratați acasă, în timp ce cei care sunt urgențe vor fi trimiși la Iași.

Ministerul Sănătății precizează că pacienții care vor fi primiți, investigați și diagnosticați la Spitalul Județean Suceava vor fi, însă, trimiși pentru tratament la spitalale din Fălticieni și Rădăuți. Cei în stare gravă vor fi trimiși la Iași.

34 de medici și 49 de asistenți medicali, infectați

În Spitalul Județean Suceava lucrează 1.300 de persoane, personal medical și auxiliar, dintre care 233 de medici.

Dintre aceștia, 34 au fost confirmați cu coronavirus, la care se adaugă și 49 de asistenți medicali. Toți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Suceava, iar restul sunt în izolare la domiciliu.

După ce va fi redeschis, Spitalul Județean Suceava va trata doar cazurile de coronavirus, a decis Ministerul Sănătății.

Reprezentanții MS vor verifica miercuri situația din Botoșani.

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres