De Viorel Tudorache,

Managerul spitalului din Turda a precizat pentru turdanews.net că a fost solicitată testarea pacientului împotriva Covid-19, încă de la internare, dar DSP și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca a precizat că nu este necesar. Abia ieri, când starea pacientului s-a agravat testul a fost făcut.

”Pacientul în vârstă de 45 de ani, din localitatea Cheia, a fost internat în data de 16 martie la Spitalul Municipal Turda, cu febră și frisoane, diagnosticul la internare fiind de sindrom febril, sindrom gripal. A fost internat în compartimentul de boli infecțioase și a fost supus unui tratament specific.

Chiar dacă nu se întruneau toate criteriile de caz, s-a luat legătura cu DSP și cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca, iar în urma solicitărilor noastre de a fi testat pacientul au considerat că nu se impune testarea pentru Covid-19.

Simptomatologia pacientului neameliorându-se, s-a decis reluarea legăturii cu DSP și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care au decis și efectuat testarea pentru Covid 19. Pacientul a fost confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri și transferat în condiții corespunzătoare (cu izoleta) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, a explicat managerul Ovidiu Stănilă pentru turdanews.net.

Acesta adaugă că a fost deschisă o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Turda, coordonată de Direcția de Sănătate Publică.

”Pacientul a fost izolat încă de la început într-un salon cu un singur pat, contactul cu medicii și personalul medical fiind realizat cu echipament de protecție, atât din partea personalului, cât și a pacientului”, a mai spus
Ovidiu Stănilă, managerul Spitalului Muncipal Turda.

Citeşte şi:

OMS avertizează: Pandemia de coronavirus accelerează

100.000 de euro, strânși de Spitalul Județean Vaslui din donații pentru achiziționarea unui aparat de testare a COVID-19

„Eu, sportiv în vârstă de 38 de ani, în terapie intensivă, ies din calvar datorită medicamentului Tocilizumab. Nu înțeleg de ce se plânge lumea că stă acasă”

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur