Mergi direct la conținut »
Spotlight 2017. Mii de oameni, fascinați de spectacolul de lumini și sunet din centrul Bucureștiului Galerie foto
12imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Spotlight 2017. Mii de oameni, fascinați de spectacolul de lumini și sunet din centrul Bucureștiului

Spotlight 2017. Mii de oameni, fascinați de spectacolul de lumini și sunet din centrul Bucureștiului

Calea Victoriei a fost transformată într-o „scenă” uriașă pentru un spectacol impresionant de artă digitală, desfășurat cu ocazia Spotlight 2017, Festivalul Internațional al Luminii. Mii de oameni au profitat de faptul că, în acest week-end, Calea Victoriei a devenit pietonală și, curioși, au venit să vadă proiecțiile și sesiunile de video maping care i-au lăsat cu gura cascată.

În acest week-end, Calea Victoriei a devenit pietonală între Muzeul Național de Artă al României și Splaiul Independenței.

Monumentele de arhitectură de pe Calea Victoriei – Palatul CEC, Cercul Militar Naţional, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Telefoanelor – au fost iluminat de proiectoare cu lasere, iar „Gardienii Timpului” din Germania au străjuit coloanele Muzeului Naţional de Istorie.

Totodată, picturile lui Ștefan Luchian au fost proiectate pe Grand Hotel du Boulevard, la Spotlight – Festivalul Internaţional al Luminii 2017.

Clădirile simbol de pe Valea Victoriei, „reinventate” cu ocazia Spotlight 2017

Pe fațada Cercului Militar Național, Mindscape Studio și-a expus creația grafică denumită „Energy of Bucharest”. Animația a avut la bază ideea mișcării și apropierii dintre persoane cu ajutorul căreia au fost redescoperite elemente ale fațadei monumentului istoric.

Oamenii, veniți cu miile, au admirat ansamblul „Monolith” din Cehia din 3.300 de LED-uri, amplasat pe strada Lipscani, nr.19, vizavi de magazinul Victoria.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„Creaţia sosită din Cehia pentru Spotlight 2017 este realizată de echipa Hyperbinary şi reprezintă un omagiu adus atmosferei urbane nocturne”, potrivit organizatorilor.

Totodată, faţada faimosului Palat al Telefoanelor a devenit o suprafaţă de joc uriaşă, fiind reconstruit, prin proiecțiile grafice, dinamismul bine-cunoscutului joc în care Pac Man aleargă fără oprire într-un labirint pentru a mânca tot felul de forme colorate ca să nu fie prins de fantome și de monștri.

La ediţia 2017 a festivalului Spotlight, Grand Hôtel du Boulevard a fost pus în valoare prin artă şi lumină, de Art Safari Bucureşti. Clădirea, care datează din 1871, găzduieşte la parter reproduceri ale picturilor lui Ştefan Luchian. Ele a fost luminate din spate, după procedeul casetelor luminoase. Efectul vizual spectaculos i-a impresionat pe oamenii care au venit la Spotlight.

foto: Dumitru Anghelescu

Close
Închide
  Close